2021-08-27
嗰日同男朋友行完街 ,見手頭上有coupon 就揀咗呢間 門口嗰位女士話9:30截單 ,望一望見先九點 睇完餐牌就決定入去 。一坐低 就有個外籍waiter 過嚟上餐包加係咁口噏噏 。佢都講得幾細聲而且佢成句句子啲字係黐埋一齊講 因為唔清楚佢講乜就叫佢講多次 但態度好差,總之最後佢嘅主旨就係叫我哋落單,因為就快截單 。當我同男朋友準備叫嘢食,附近起碼有三四個都望到我哋想落單。但係冇人應之知有個仲要擰轉頭扮睇唔到 ,呢度已經開始嬲嬲地 。跟住有個應該算係senior 嘅女士 行過嚟幫我哋落單,佢個態度唔耐煩得來好似欠咗佢咁 。我哋兩個人 ,因為兩三個鐘之前先食咗tea都有少少飽飽地 ,所以淨係叫咗Paper moon 同Gnocchi 。由上餐包去到落咗單之後一路都有唔同嘅staff 行過都冇人留意到我同男朋友隻杯係冇水嘅。直到去到上菜嗰一刻先至叫到個waitress斟水俾我哋。至於去到食物嗰方面 嗰個paper moon 明明寫就寫咗有兩種芝士 火腿同埋意大利香腸 但係一切開 有好多白色嘅水流出黎 餐廳比嗰兩把刀用嚟切野會切得比較吃力 至於芝士少到見唔到咁滯 食落第一個感覺就係好普通G
一坐低 就有個外籍waiter 過嚟上餐包加係咁口噏噏 。
佢都講得幾細聲而且佢成句句子啲字係黐埋一齊講
Gnocchi 食落冇乜特別 普普通通
去到最後 有個都係似senior嘅男士 行過嚟叫我哋俾錢 一路就係咁話we are closing we are closing 嗰一刻我真係嬲 而家又唔係賴死唔走 你唔行過嚟 我都準備俾錢走人 使唔使係咁重複呢句 令到個客覺得你好似想趕佢走
總之呢一餐成個F&B experience 都好差
連最基本服務都冇做好 食物其實好一般 係真係得個環境靚
但係最令人嬲嘅真係唔明點解可以態度咁差
行出餐廳門口嗰一刻我真係好嬲 連男朋友都忍唔住話覺得落單嗰位女士啲態度真係幾串 同埋感覺上明明坐最當眼嘅位 唔知點解就係特別俾人無視
唔係有coupon 嘅話 係真係會覺得好唔抵
如果係想試吓係一間好靚嘅西餐廳得到茶餐廳都不如嘅服務的話不妨一戰 否則有更加多更好嘅選擇
如果呢一間餐廳有負責人有睇呢啲comment 麻煩改善一下員工嘅態度