餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

2019-07-19 1222 瀏覽
火水爐好耐之後已經聽過 早幾日食糖水經過見到原來係甜牙牙對面 咁岩黎緊又要出旺角 就過埋去book位啦我地好早18:00就去食 已經有2桌客 之後陸陸續續好多客 有walkin客都接唔到 所以好彩有book位咋這個時段分2個價錢 一個係$258花膠雞加海鮮加安格斯牛 另一個係$298都係花膠雞加海鮮 但就係再配牛小排 後我都就點左$258海鮮雞煲配安格斯牛未見煲 先個小食 黎個燒賣魚蛋墊墊胃 炸燒賣幾出色 脆卜卜😆😆先是一個花膠雞煲 好香呀!花膠超大塊 唔會好味精 我飲完一碗又一碗 哈哈 而且雞件都幾多下 應該有半隻雞 唔係好食得曬😂本身係可以換湯底 有沙嗲 麻辣 莞茜等等 不過我幾鐘意個花膠雞湯底 好好飲 所以冇轉到 繼續用返花膠雞慢慢打然後就先食海鮮啦!有蝦 有蜆 有魚 有墨魚滑 超讚個墨魚滑 好好食 好彈牙 內重有墨魚肉口感好好 另外重有蠔 大大隻 唔好猩 海鮮類佢都幾新鮮👍🏻之後就任點任食啦 連安格斯牛都係任食架!同肥牛差好遠 肉色偏紅同埋脂肪比例較少 牛味都幾出 任碟大約4片 可以就返自己個胃 唔會嗌到食唔曬另外就點左芋頭 芋絲 木耳 同埋不停再重點既魷魚🦑 佢好好 每份份
另外就點左芋頭 芋絲 木耳 同埋不停再重點既魷魚🦑 佢好好 每份份量唔會太多 可以食唔曬再點 我好怕第1 round而且大量配菜 見到都飽😂😂魷魚🦑再配蒜蓉真係好好食!!食左2-3回🤪🤪
而本身汽水任飲既 但我比佢個冰糖陳皮燉檸檬🍋吸引左 加左$26。飲得出係自家制 暖暖的陳皮燉檸檬慢慢變涼 絕對唔會太甜 飲得出係健康野 好解渴 其實$26都抵
最後就食返個ending烏冬了 係真打黎架 同埋是切開左一半 岩曬我又想食但其實又飽飽地 細細個就岩曬啦
下次聚會推薦下先 又唔貴又有質素 最愛塊大花膠❤️❤️