2021-02-26 5174 瀏覽
安南越式三層架下午茶近日同朋友係九龍塘又一城的安南嘗試左哩個好超值的下午茶,除左有三層架下午茶外,仲會有埋兩碗越式的粉麵,安南的下午茶真的最好要預約,因為訂位都好FULL下,安南越式三層架下午茶包括有五款鹹點,分別有越式蒸粉卷、鮮蝦米紙卷、越南春卷、蒜蓉牛油雞翼,另外仲有一人有半隻炭燒大頭蝦,五款甜點,有越南咖啡奶凍、西米斑蘭糕、法式焦糖焗蛋、椰青果凍 和 椰汁紫糯米,另外都會有籠海蟹仔肉鮮茄湯檬粉同埋安南牛肉湯河粉,五款鹹點當中,款款都真的唔錯,大部份的卷物都真的保持到水準,蒜蓉牛油雞翼就凍左DD,再熱一點味道會更好,甜點方面,西米斑蘭糕真的好好味,斑蘭的香味再加埋煙煙UNUN的西米,朋友都話想買外賣返去食哈哈,之後的越南咖啡奶凍真系得我歡心,越南咖啡奶凍咖啡味濃,同埋唔太甜,好令人難忘的味道,我就點左籠海蟹仔肉鮮茄湯檬粉,朋友點左安南牛肉湯河粉,安南牛肉湯河粉味道正常,湯底牛肉味濃,我的籠海蟹仔肉鮮茄湯檬粉真的有驚喜,都有少少的蟹仔肉同埋蟹膏,加埋鮮茄湯真的好好食,大頭蝦中蝦膏好多,肉質都唔錯,我加左大頭蝦中蝦膏在檬粉到,真的雙重美味~~另外飲品點左越式冰檸茶,茶底都唔錯,凍檸茶飲
安南越式三層架下午茶

近日同朋友係九龍塘又一城的安南嘗試左哩個好超值的下午茶,

除左有三層架下午茶外,仲會有埋兩碗越式的粉麵,

安南的下午茶真的最好要預約,因為訂位都好FULL下,

五款甜點,有越南咖啡奶凍、西米斑蘭糕、法式焦糖焗蛋、

椰青果凍 和 椰汁紫糯米,

另外都會有籠海蟹仔肉鮮茄湯檬粉同埋安南牛肉湯河粉,

蒜蓉牛油雞翼就凍左DD,再熱一點味道會更好,

越南咖啡奶凍咖啡味濃,同埋唔太甜,好令人難忘的味道,

我就點左籠海蟹仔肉鮮茄湯檬粉,朋友點左安南牛肉湯河粉,

安南牛肉湯河粉味道正常,湯底牛肉味濃,

另外飲品點左越式冰檸茶,茶底都唔錯,凍檸茶飲得多都想轉下新口味~~

這下午茶的食物水準不過不失,價錢只是二百餘元,就可以兩個人吃得飽飽的,連晚餐也不用吃,性價比可是相當高的。
2021-01-23
下午茶
  • 籠海蟹仔肉鮮茄湯檬粉,
  • 越南咖啡奶凍,