1️⃣重要提醒光顧這間素店,記得一定唔好帶錢❌️💸,佢地‘’唔收錢‘’架,認真的,唔係講笑😆。因為店方只接受八達通,信用咭等電子支付方式,佢地係唔收現金的。筆擱數月,非一日之忙🙈。難得和好兄弟來中環品嚐新開素店 WOW Burger ,終於的起心肝撰文簡介一下2️⃣店鋪位置首先,說一下店鋪位鋪,在怡和大廈地庫LG 9A號鋪,店方所在位置是一個類似美食廣場,多間小店相連的區域。3️⃣餐單簡介全英文餐單,主打漢堡🍔,漢堡以“雞扒”或“牛扒”為主要材料,並輔以不同配料及醬汁。此外,亦有波浪薯條、脆薯寶、素雞塊等數款小食。而飲品則有以燕麥奶製成的3款奶昔和可樂等選擇。4️⃣是晚晚餐今晚登場的“孖堡”是wow double cheese burger和wow spicy chick'n burger,我們在“相機食先後”便把漢堡切開🔪,於是大家都可以同時品嚐兩款漢堡芝士漢堡以“牛扒”為主要食材,可要求店方“走洋蔥”🙅‍♂️🧅,非素食朋友覺得這款漢堡較吸引,食入口爆汁,好似食緊真肉嘅感覺,好Juicy。版主就覺得由於有兩塊“牛扒”,芝士漢堡的口感頗佳,而且醬汁亦足夠。不過,在味道上,版主會較喜歡💕微辣而頗惹味的辣雞堡

1️⃣重要提醒

2️⃣店鋪位置

3️⃣餐單簡介

4️⃣是晚晚餐

版主就覺得由於有兩塊“牛扒”,芝士漢堡的口感頗佳,而且醬汁亦足夠。不過,在味道上,版主會較喜歡💕微辣而頗惹味的辣雞堡。

另外,今次亦揀選了素雞塊和脆薯寶兩款香口小食。兩者以久違的薯寶較吸引。在漢堡店,薯條是較薯寶普遍得多 ,但在帶來脆口感覺和感受薯仔味道上,薯寶會較優勝。

如果想增添味道,可以額外購買shake skake粉,有海草、忌廉洋蔥、BBQ、Mala 4款味道。今次揀選了海草調味粉,既增加了薯寶的味道層次感,又不會掩蓋脆香薯仔味道,挺不錯。

FB 專頁:眾裏尋素千百道

Instagram: veggie.everywhere / Veggie_Keith

歡迎大家follow fb專頁和IG,多多支持

#眾裏尋素千百道 #veggieEverywhere #veggie #gogreen #港島素食 #中環素食 #WowBurger #素漢堡