2013-06-05
差不多年幾冇食過,好掛住佢!! 同男朋友係太子都要行去油麻地食!!晚上7點左右等,要等20張飛,習慣哂啦 可能遇著六四兼落雨,好多人都拎完飛就唔等,我地8點前就入得!!<<溫馨提示>>橫綱舖位細,坐位少又迫,有港女女朋友真係唔好試!!夏日炎炎要等位仲要入去迫住食真係好易發老脾,已經見過唔少例子!!除非你有車,可以考慮買外賣上車食,都有唔少人係咁。呢度好多product之前都食過,好鍾意櫻花蝦既蝦湯,所以叫左櫻花蝦拉麵。男朋友就叫左期間限定既和風涼麵 (好似係咁叫),係5-10月先有得食,可配酸甜醬或胡麻醬,我地揀左後者。而11-4月就係食沾麵,之前都食過,味道亦不錯。落單大概3-5分鐘,櫻花蝦拉麵到!!好香呀~~~拉面份量算多,料都唔少! 有櫻花蝦,菇,海帶,大紫菜,一片叉燒,半隻味玉,香蔥段。先飲一口湯底,滿滿既蝦香再夾一口拉麵,拉麵係幼身拉麵,口感比較硬身,我就好鍾意喇!! 櫻花蝦比以前好似大隻左?? 有D有一節手指尾咁大 但全部都好香口,好味!再食味玉~果然係用心製作! 蛋黃又香又滑,蛋白都仲有D液態狀添!!叉燒明顯用火槍燒過,有少少焦香,絕對唔係
晚上7點左右等,要等20張飛,習慣哂啦
<<溫馨提示>>
橫綱舖位細,坐位少又迫,有港女女朋友真係唔好試!!
除非你有車,可以考慮買外賣上車食,都有唔少人係咁。
而11-4月就係食沾麵,之前都食過,味道亦不錯。
落單大概3-5分鐘,櫻花蝦拉麵到!!
先飲一口湯底,滿滿既蝦香
叉燒明顯用火槍燒過,有少少焦香,絕對唔係肥膩,但唔會瘦到鞋口。
食左幾啖,男朋友的和風涼麵都到喇!!
男友將成碗胡麻醬倒落去撈埋食,見佢食得津津有味
食到一半我地交換唻食,食完熱拉麵再食冷麵本身擔心會食唔到味,但原來又唔會喎!
胡麻醬香口就夠香口,不過個人覺得可以再重味DD
其實次次都好想食餃子,但次次都覺得飽飽而冇叫到
好滿足~因為好耐冇食!! 埋單百二蚊唔使就食到比較有質數既拉麵仲可以去邊搵?!
題外話/補充資料:
唻開呢度食野都可能留意到,天氣涼或凍果陣呢度係俾熱麥茶,開始熱或夏天時佢地會提供凍麥茶!!
侍應仲會好細心咁密密為你添!! 服務很好!!