今日大長征黎荃灣玩,同小朋友一齊食飽飽差足電先出發,黎左係沙咀道既呢間刀削麵🥰由於今朝好晏先食早餐既關係,3點零先先食晏😂入座唔洗等位即刻有得入座👍非常好我地3個人叫左3個刀削麵,份量好足,食晒一碗飽晒好滿足。另外上菜速度超快,1分鐘都唔夠就上飲品,5分鐘內就上到冷撈麵,湯麵都係5分鐘左右就上,好快手👍👍👍刀削麵既麵質好煙韌彈牙,少少q彈既口感,好令人上癮🤤同埋睇得出每條麵係手削,有大小不一,真係唔係咁多地方食到。· 牛腩魚蛋刀削湯麵牛腩炆得好淋好入味,淋得黎唔會鬆散,魚蛋都一樣入味,湯底似台灣牛肉麵既湯,配埋刀削麵好好味😋· 溫泉蛋冷撈刀削麵溫泉蛋唔會太生👍岩小朋友食,仲有大量粟米同醬汁,仲有青瓜同蟹柳絲,好清新既配搭😋醬汁食落感覺似日式芝麻醬溝沙律醬,好香好滋味既配搭😋· 口水醬雞絲冷撈刀削麵呢個係我每次黎必食既麵!真係好好食,已上癮🤤🤤🤤🤤🤤醬汁係咸甜辣香於一身,醬汁夠晒多,配合埋好香脆既花生,清新既青瓜絲同好有口感既雞絲,每啖都有好豐富既口感同味道。個辣味令成個麵好昇華,辣得好爽,好食到食唔停口😋😋😋😋😋😋超推薦👍

· 牛腩魚蛋刀削湯麵

· 溫泉蛋冷撈刀削麵