2020-01-19
今日去左將軍澳海傍呢間新開既泰國菜環境好好, 隔離都見到有d不同菜式既餐廳或者酒吧 , 雖然係咁 但係環境都算好清靜,適合情侶或者同屋企人黎食飯 呢邊環境似尖東海傍 , 估唔到將軍澳都會有一日發展成咁👍🏻正- 呢間餐廳都算多人, 冇book位大約6:30 pm 黎到2 位都可以即刻坐, 但係好快就已經見到要排隊- 咖喱軟殼蟹好正,係平時喺泰國食咖喱炒蟹果種好似有少少蛋白係入面咁既咖哩😋, 最正就係可以揀軟殼蟹,因為我真係好唔鍾意拆蟹,食得好麻煩。軟殼蟹就真係啱晒我呢d懶人la! - 蒜蓉包有咖哩又點可以冇蒜蓉包,個蒜蓉包啱啱焗出嚟真係外脆內軟,點埋咖哩食真係一流- 鹹魚炒通菜平時都係食開馬拉盞通菜,今日哥哥想食鹹魚炒通菜 , 估唔到又幾好食 成碟都食晒-豬頸肉沙律個汁好好味,雖然個名係豬頸肉沙律,但係大部份都係豬頸肉加好多好多,🤣我都唔係好明點解呢個係沙律, 不過加埋又幾好食 -總結今餐係驚喜之作,環境加上食物比我感覺去左泰國海邊,我諗我會再嚟多次!
- 咖喱軟殼蟹
- 蒜蓉包