2021-10-06
好耐冇見一個朋友,琴晚約咗佢去食串燒,順便把酒談歡。酒場設有室內同室內位置,我同朋友坐咗室內嘅高枱,一路飲吓酒,傾吓計,聽吓音樂,真係好chill!!! 芝士和牛串 $32串燒有四粒四四方方嘅和牛肉,牛肉肉質軟腍,肉味濃。表面鋪一層芝士,而且芝士仲有炙燒過,非常滋味。炭燒豬頸肉 $22廚師將豬頸肉燒到外表香脆,另外用上左孜然粉作為調味,識落好惹味,而且充滿油香。玉子燒 $33一份玉子燒總共有四件。玉子燒好有厚度,蛋味香濃,帶少少甜味。香蔥燒半殼扇貝 $42我哋仲試咗海鮮,我哋嗌左兩隻香蔥扇貝。扇貝好新鮮,好鮮甜。表面鋪滿香蔥同蒜蓉,調味好夠,好味!燒棉花糖 $22食串燒點少得棉花糖!棉花糖燒到表面香脆,食落帶少少焦香。表面仲淋咗蜜糖,簡直甜到入心!Little Creatures IPA我哋試咗款手工啤,順帶一提,啤酒嘅樽身好靚😍。啤酒口感順滑,我依款IPA呈現花香味,仔細品嚐會飲到百香果、洋茴同西柚嘅香味,都幾特別。
芝士和牛串 $32
炭燒豬頸肉 $22