2019-02-06
旺角嘅放題有好多選擇,今次就揀咗一間喺地鐵站隔離搭lift就上到去嘅吉壽日式放題。一早已經訂咗位,唔使點等已經好快可以入座,裏面好大,除咗餐牌上嘅食物可以點選之外,仲有好多自助區,包括飲品,前菜沙律,熟食,甜品等等各式各樣。一定要睇吓佢嘅壽司同埋手卷,細細份唔會食到好飽,可以留返個胃口嘗試其他食物,而且火炙三文魚同埋左口魚變又香十足,新鮮好吃。牛油粟米,燒雞皮、雞軟骨,忌廉帆立貝唔都係細細件,估唔到燒得幾香,牛油粟米仲有啲蜜糖細細的,可以過吓口癮。蟹粥,炒雜菌,雞翼天婦羅等等,都相當出色,蟹粥裏面分量十足仲有我最鍾意嘅粟米,炒雜菌不會太油膩亦不過火,雞翼天婦羅等炸得香口外表金黃香脆。甜品方面都有好多選擇,仲有啲係比較有特色係日本嘅甜筒,朱古力味都可以試吓。