2005-08-15 19 瀏覽
兩年前我已幫襯過這小店,一直難忘佢的香芋盒及蠔仔炒河,可惜位置太偏遠,又唔多就腳,一直都無再來。今晚終於都男朋友無聊下,找尋這小店。男朋友事前沒試過,一點也不知道我為何這樣執著。找了很久終於都找到,真是好唔就腳...今次叫了蠔仔炒河,廈門炒米,香芋盒及炒菜心。個香芋盒真係好好味,一點也不油膩,而且好重芋味。個廈門炒米,都好特別,唔知點講好,總之好味。蠔仔炒河都好,好多蠔仔,好正,但略嫌太多油了。我地仲叫了菠蘿冰,兩罐汽水,都係70蚊埋單,仲食得好開心。咁好的質素只是這個價錢真係物超所值。但環境就一般,今日我地後面張檯有幾個『怒漢』,講野大聲都嚇死人,佢一出聲好似人地打交咁~ 次次都嚇我一跳。

找了很久終於都找到,真是好唔就腳...