2018-09-13
前兩日喺小紅書個app見到有人話唯一可能喺全香港最好食嘅米線 於是趁今日有事要去千色匯 順便試試係咪真係咁好食間鋪離千色匯真係好近 喺二期後面條街度 沿住四陂路就搵到 鋪面唔大 6-7張圓檯 晏晝5點半 唔算好多人 姐姐態度都唔錯嘅 可能未開始忙嗌咗四個餸 腩肉、豬腸、雞翼尖、炸醬 中辣(我平時食開大辣)堅辣 我諗如果嗌大辣我應該食唔到 啲餸都好入味 米線有少少煙韌嘅感覺 唔會太硬又唔會淋 好正 而且湯底好夠味 米線都好入味 難怪有咁多好評我老公平時食譚仔酸辣 今次佢就叫咗腩肉、豬肚(餸係辣嘅 冇另外加辣) 佢覺得已經辣過譚仔 佢食完都話正 問我喺邊搵到哩間鋪價錢方面就貴少少 四餸57+豆漿10/兩餸43+維他檸檬茶10 不過料都足嘅 我覺得可以接受食完鄰近6點 已經9成坐滿 好彩避開食飯時間去下次去荃灣會再去試其他餸
食完鄰近6點 已經9成坐滿 好彩避開食飯時間去
下次去荃灣會再去試其他餸