2017-08-11 13046 瀏覽
前排同男朋友紀念日慶祝,佢事先已經訂左團購食呢間,維景酒店都算有啲名氣嘅,所以就好放心咁去食,但佢事先亦講明話係要揀嘢嚟食,正所謂一分錢一分貨,呢句說話果然係好啱嘅🤦🏻‍♀️每人淨係比三百幾就食到buffet仲想點,經過專業意見之後,大部份都淨係揀咗有保證嘅嚟食;中式熟食可以吾食,甜品不解釋⋯⋯食物大致上有以下嘅種類每人有兩張龍蝦劵,相信呢樣嘢應該係成餐入邊最吸引,黃色嘅係香芒,龍蝦十分鮮味同埋厚肉,龍蝦配香芒真係好少試,感覺幾新鮮。沙律點解反而好食過正餐,是反客為主的節奏嗎😅螺絲粉同火腿都夠凍呀,蜜瓜清甜。每次食buffet食一定會食三文魚,三文魚脂肪分佈都幾平均,不過切得吾系好靚,冇專人切完比碟你,系擺左系出面,魷魚稍為硬左啲。熟食方面拎左帶子、蝴蝶粉、薯蓉,本身都對熟食有啲期望,因為幾樣野都係我好鍾意嘅食物,但期望落空;帶子大大隻都幾好食,蝴蝶粉已經得番微溫,薯蓉就偏鹹,吾掂呀!😑燕窩海鮮龍蝦湯好好味通常龍蝦湯都好鹹,呢個濃度剛好呀,潔潔地咁,唔會好漏。成餐飯黎講我諗我最欣賞個燕窩雙皮奶,雙皮奶好滑又吾會好塌,甜度都適中。甜品實在好好好吾掂拎左芋頭布甸、芒果布甸、咖啡布丁、燕窩撻,

食物大致上有以下嘅種類

香芒龍蝦

沙律

刺身

熟食

燕窩海鮮龍蝦湯好好味
通常龍蝦湯都好鹹,呢個濃度剛好呀,潔潔地咁,唔會好漏。
燕窩海鮮龍蝦湯

焗燕窩雙皮奶

甜品實在好好好吾掂
拎左芋頭布甸、芒果布甸、咖啡布丁、燕窩撻,芋頭布丁吾知做咩好似過左期咁
芒果布甸既布甸冇乜甜味,芒果又酸,只有燕窩撻系正常啲。比一粒星都嫌多!
甜品

紀念日