2021-10-25 56 瀏覽
見到咁多人介紹呢間餐廳,我心思思咗好耐,今日終於去到觀塘附近行街,就二話不說去食。點知嚟到餐廳原來好多人排隊,足足等咗半個鐘先有得入,建議大家預鬆啲時間過嚟等位食飯。蟹黃炒淮山麵見到依個淮山麵好特別,我同朋友都二話不說叫佢,佢嘅蟹肉味好香,係有忌廉同蟹膏一齊煮,入面仲有翠玉瓜,蕃茄,洋蔥等緊蔬菜,配搭幾好,好食!溫泉蛋野菜牛肉蕃茄湯烏冬蕃茄湯烏冬本身以為好普通,點知幾好食。佢好食嘅地方就係佢嘅湯底好香番茄味,烏冬唔係出面嗰啲最cheap嘅烏冬,咬落去就散嗰隻,佢係有口感同彈牙。而且溫泉蛋整得好靚,撈埋佢嘅椰菜同牛肉,好味道。糯米糍3.6牛奶乳雪花冰嚟得呢度點會唔叫佢嘅雪花冰呢?我見到隔離枱食呢個牛奶雪花餅好似幾正,本身我都掙扎緊叫士多啤梨味定朱古力味,最後就想食佢嘅糯米糍,所以就叫咗呢一隻味。雪花冰好食,佢嘅糯米糍鷹眼,而且雪花冰好柔細,做到綿綿沙冰😊😊芒果沙冰少甜芒果沙冰個賣相都係超靚,打卡就正了。佢嘅價錢都唔算貴,只係$48 ,但大大杯,我同朋友分享就覺得啱啱好,如果一人一杯就覺得太多了。

蟹黃炒淮山麵

溫泉蛋野菜牛肉蕃茄湯烏冬