2021-12-10
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑鍾意食中菜嘅我又去食啦~呢間餐廳選擇繁多,而除咗傳統菜式仲有一啲特別嘅菜式,甚至連小籠包都玩到出神入化,好睇好食仲啱打卡添!✅ 皇朝小籠包樂天皇朝必點!色彩繽紛嘅小籠包賣相十足,好啱打卡📸內餡多汁,而外皮厚薄恰到好處,唔易穿同時食落唔重麵粉感🍞八種顏色各代表一種口味,個人比較鍾意松露味🍄松露香氣十足,本來以為味道濃烈,點知食起嚟清爽而不失松露味✅ 上海炒飯加入醬酒一齊炒至粒粒分明,口感煙韌,香口惹味🍚而配料嘅蝦肉亦非常結實彈牙🍤✅ 京醬肉絲肉絲軟腍入味,味道濃郁,配埋餅皮一齊食口感更加豐富🫓同有種食片皮鴨嘅感覺🦆✅ 桂花酒釀丸子我最鍾意嘅甜品之一,清淡兼帶微微桂花香味🌸而丸子亦十分軟糯,作為最後嘅點綴非常合適
_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟