2021-12-01
難得嚟到MegaBox,於是就搵咗一間西餐廳可以望住溜冰場食晚飯。呢間餐廳個氛圍好和諧,大多數嘅客人都係帶住小朋友嚟食飯,餐廳上尚算寧靜。☺️因為兩個人食,唔使諗,叫左佢哋嘅二人套餐A,包兩碗餐湯和飲品。前菜我選擇了薯蓉焗田螺,這道菜用上熱騰騰的石板奉上,送上枱就聽到咋咋聲😂,田螺配合餐廳嘅香草醬汁,非常開胃主菜1我選擇了鐵板煎牛扒🤩,非常厚切,五成熟的肉質鮮嫩,一啲筋都冇,亦都冇渣,旁邊亦都有薯條、粟米、蕃茄等等做伴菜,可以減輕牛扒嘅油膩。主菜1我選擇了蜜桃豬扒焗飯,表面鋪滿芝士,飯粒分明,如果想吃飽肚的,就一定要揀呢一個焗飯,份量夠多,豬扒好大塊,好厚得來表皮煎得好香,啖啖肉😊最後,點了兩個甜品,一個是焦糖燉蛋,另一個是留心心太軟。甜品質素可以媲美出邊嘅甜品舖,作為這餐飯最後嘅點綴非常之滿意。😉