2021-04-30
呢間cafe都經常黎坐下,會回頭的原因除左可愛的喵喵,其實最重要係食物質素。喵cafe周圍都有,但食物質素好多時都係好一般,又貴又唔好食一係就細細盤,不過呢間就好唔同啦!同朋友黎,兩個人唔諗咁都係二人餐,樣樣食物名都好吸引,心大心細就加錢要左個炸物小食盤,一碟黑松露大啡菇意大利飯,一份安格斯牛肉竹炭漢堡飽配薯塊,而野飲就叫左熱檸茶同玫瑰蘋果醋梳打。套餐包餐湯南瓜湯及芝麻醬沙律。南瓜湯一絲絲的南瓜口感,口感creamy!芝麻醬沙律新鮮爽口,不錯。野飲份量勁滿意,比起茶餐廳的熱檸茶份量起碼多一倍,友人的梳打唔會太甜,夏天飲十分清爽!炸物小食盤好豐富!有三款炸物,炸雞條,雞塊同薯塊。雞條有少許乾身,配上沙律醬也不錯!雞塊質感比快餐店重好食,有一絲絲的雞肉,不過配茄醬或沙律醬都唔太對味,始終都係鐘意甜酸醬或者燒烤醬:)薯塊真係招牌野,好特別好好味,佢的味粉十分滋味,外脆內軟,一塊一塊停唔到口!芝麻醬沙律再次出現,雖然新鮮爽口,不過如果變做翠肉瓜或者茄子之類作配菜就更豐富!意大利飯一向係我最鐘意食的西餐美食!呢碟意大利飯味道,質感水準都得好,即磨的芝士帶黎的陣陣咸香,very good!漢堡飽一
會回頭的原因除左可愛的喵喵,
其實最重要係食物質素。
喵cafe周圍都有,
但食物質素好多時都係好一般,
又貴又唔好食一係就細細盤,
不過呢間就好唔同啦!
同朋友黎,兩個人唔諗咁都係二人餐,
樣樣食物名都好吸引,
心大心細就加錢要左個炸物小食盤,
一碟黑松露大啡菇意大利飯,
一份安格斯牛肉竹炭漢堡飽配薯塊,
而野飲就叫左熱檸茶同玫瑰蘋果醋梳打。
套餐包餐湯南瓜湯及芝麻醬沙律。
南瓜湯一絲絲的南瓜口感,口感creamy!
芝麻醬沙律新鮮爽口,不錯。
炸物小食盤好豐富!有三款炸物,炸雞條,雞塊同薯塊。
雞條有少許乾身,配上沙律醬也不錯!
意大利飯一向係我最鐘意食的西餐美食!
呢碟意大利飯味道,質感水準都得好,
即磨的芝士帶黎的陣陣咸香,very good!
漢堡飽一睇就食唔錯,包很鬆軟,牛肉扒厚度令人滿意,而且充滿肉汁,芝士味濃!薯塊份量太令人開心了,因為真係好好食,多多都食得哂!
之前黎過,都食夠一張蓋滿章的儲分咭,
十個印仔今日可以換雪糕心太軟,
雪糕係曲奇味,心太軟略為甜了些,
還是比較喜歡帶苦味的心太軟:)
飲品份量充足,一整晚坐坐,傾下計,欣賞可愛的喵喵,真是一個唔錯的聚腳地方。