2022-10-30
去太子買花之前食左依間「雲吞仔」粉麵店,店舖好有香港既風情,牆上掛著幾幅大大幅具香港特色相片,非常靚🏙,食物味道不錯,價錢亦都好便宜,超級抵食👍👍👍好耐無食過雲吞麵,第一時間食左個「雲吞牛筋腩撈幼麵」,雲吞皮好薄,豬肉蝦仁餡料非常多,仲食到原隻蝦仁,好好味,非常值得食😋牛筋牛腩份量都好多,牛筋煮得好好味,軟糯鮮香,完全食到豐富既膠原蛋白😁,牛腩肉肥瘦適中,索嗮牛腩汁既香味👍😋幼麵份量十分多,配合牛腩汁既撈幼麵,令麵既味道更加香濃以及香滑,加左辣椒油成個麵變得更加好食😋👍👍👍蠔油生菜份量適中,生菜新鮮,加入蠔油撈埋一齊食真心唔錯👍豆漿飲到好香既豆味,而且唔會好甜,好鍾意飲😍最值得我欣賞既除左食物外,更重要既係店舖係一間充滿善心既餐廳,會為有需要既人士免費提供雲吞麵,好少食肆會有此善舉,「雲吞仔」依間粉麵店舖真係好值得讚賞👍👏🏻❤️下次經過太子必定會再食依間粉麵店舖❤️😁
蠔油生菜份量適中,生菜新鮮,加入蠔油撈埋一齊食真心唔錯👍
豆漿飲到好香既豆味,而且唔會好甜,好鍾意飲😍
下次經過太子必定會再食依間粉麵店舖❤️😁