2020-04-16
真係好鍾意食泰國菜 今次朋友生日我就精心挑選咗呢間泰國菜 今次第一次食不過好多朋友都推介我如果到九龍城就一定要嚟試下小曼谷海鮮燒烤屋門口有個吹氣公仔好易認泰式燒原隻鮮魷 $148隻鮮魷真係好大隻 燒得啱啱好 仲好厚肉 件數又多 啖啖鮮味泰式燒牛仔骨 $68燒牛仔骨有三件 本身想叫牛小排但見網友d相片份量好多 怕食唔曬 因為已經叫咗七個餸3個人食 但又好想食啲肉 所以就叫咗牛仔骨呀 好入味 泰皇咖哩法包軟殼蟹 $198朋友試咗一啖 用一個好浮誇嘅方式演繹 話好好食 但因為成枱美食 我都未得閒試 但試咗一啖之後 完全同意 非常好食 個法包夠煙韌 又唔會好硬 配埋微微椰汁味嘅咖哩汁 我哋成個包都食曬 軟殼蟹炸得好鬆脆冬陰功湯細 $128細冬陰功湯都有兩大隻蝦 唔係講笑手板咁大隻 味道真係好地道 唔同普通泰國餐廳食到嘅冬陰功湯 酸酸辣辣好開胃泰式生蝦刺身 $118真係好肥美呀 六片刺身又厚肉又新鮮 點埋秘製醬汁 夾住 蒜片同辣椒嚟食 彈牙爽口 蝦嘅鮮味充滿著成個口 鐵板豬頸肉椰菜苗 $92唔好以為係普通一個炒菜 配上鐵板又係另一種風味 夠曬鑊氣泰式芝士烤薄餅 $32芝士控嘅朋友一定要試
門口有個吹氣公仔好易認
泰式生蝦刺身 $118
鐵板豬頸肉椰菜苗 $92
唔好以為係普通一個炒菜 配上鐵板又係另一種風味 夠曬鑊氣
泰式芝士烤薄餅 $32
芝士控嘅朋友一定要試下 一上菜就聞到好濃烈嘅芝士味 唔使點咖哩汁食已經好正 夠大件好抵食
飲品
@ 榴槤沙冰 $45
@芒果沙冰 $36
兩杯沙冰都好好味 不過榴槤沙冰比較特別啲 仲有埋榴槤果肉 好香濃
真係好好食好有泰國風味 啲菜未上齊我就諗緊下次呢要食咩 餐廳可以坐室內室外 環境唔錯 味道超班