2019-08-07 23 瀏覽
好朋友生日 無辣不歡既我地緊係又揀間食川菜賀一賀啦!呢到除左辣野都有好多小炒可以食,唔食辣既朋友都可以一齊食呀!今次我地都叫左幾樣唔辣既菜,呢個係乾煸四季豆豆唔會炒到好淋,保持到爽脆,肉粒好夠味,送飯一流呀!原味焗蜆,一黎到係封哂錫紙,店員既場剪開錫紙,啲蜆味即刻爆發出黎份量好多而且好夠海水味!d蜆都幾大粒下~豉椒炒鵝腸,呢碟反而係我最鍾意既一碟,好夠鑊氣之餘,啲鵝腸又大條又爽而且仲有好多好甜既洋蔥,食哂腸之後我仲清哂所有洋蔥添!涼拌海帶絲,份量又係多到爆!講完唔辣既,就到辣既時候了,泡椒鳳爪!每次食都要做足心理準備,不過依碟就冇我想像中咁辣,如果再辣啲會再好食啲~口水雞!見到紅噹噹都覺得正,雞件好大份再配埋好香口既花生不過食食下發現有少許雪味,失色了。主角酸菜魚!魚勁多呀!我地今次嗌鯇魚所以有骨,其實有桂花魚揀,怕食骨既可以食桂花魚呀!每一片魚都好大片,再加埋個酸味真係食到冇停手!最後我地仲嗌左個麻辣魚春煲朋友就覺得有浸藥材味,但我就覺得幾特別,不過稍嫌魚春有啲太漿口。飲品方面我嗌左芒果汁,係用真芒果打!好甜好正!夏天飲又係一流呀!呢到小炒都算好多款,又唔算太貴,大部份都100蚊左右
好朋友生日 無辣不歡既我地緊係又揀間食川菜賀一賀啦!

今次我地都叫左幾樣唔辣既菜,呢個係乾煸四季豆

豆唔會炒到好淋,保持到爽脆,肉粒好夠味,送飯一流呀!

份量好多而且好夠海水味!d蜆都幾大粒下~

而且仲有好多好甜既洋蔥,食哂腸之後我仲清哂所有洋蔥添!

涼拌海帶絲,份量又係多到爆!

講完唔辣既,就到辣既時候了,泡椒鳳爪!

口水雞!見到紅噹噹都覺得正,雞件好大份再配埋好香口既花生

不過食食下發現有少許雪味,失色了。

主角酸菜魚!魚勁多呀!

最後我地仲嗌左個麻辣魚春煲

呢到小炒都算好多款,又唔算太貴,大部份都100蚊左右,啱晒一大班人黎食,可以share多幾款,不過下次要叫水煮魚,見每枱都有叫實有保證,嗌完酸菜魚先發現😪
2019-07-30