2017-06-11 136 瀏覽
是日又約咗朋友聚會,就係旺角食飯放便大家搭車,今次又係食火鍋,仲要book咗位先可以入座,walkin 就未必有位或者百行一趟,不過就點咗特別D火鍋底佢就係靚靚花膠雞鍋,仲係呢度招牌菜必食推介鍋底,差不多張張枱都點佢做鍋底,有全隻雞&同半隻點,我地梗係點全隻雞,實食得晒好呀!主角終於出場先分開上靚靚雞全隻雞唔算大隻同花膠都份量十足,整鍋湯呈金黃色。師傅先將雞剪開一件又一件才放花膠一齊滾一陣先,才可以開始食用我就先飲咗碗雞湯,入口非常鮮甜,唔算太漏,再來就先食花膠肉質爽滑口感適中,至於雞肉就肉質嫩滑,個煲食都差不多冇就係點其他配料時候,點咗手切牛頸脊肉質鮮嫩&手打鮮蝦丸&墨魚丸肉質彈牙又爽口加埋蟹粉蝦餃王再來係美國桶蚝同埋蔬菜等等,不過話話咁快就夠鐘,真係想吹吓水都唔得要掃場,又要等下一次出來再吹過