龍亭

Lung Ting Teppanyaki
今日同老公嚟到佐敦食鐵板燒omakase好耐都無食喇🥹,今次同佢揀咗個$788嘅set夠我地兩個食😋。鐵板海鮮二品我揀咗帆立貝同白鱔呢兩款海鮮,白鱔好有驚喜食落爽口彈牙,煎到外脆內嫩好好食👍🏻,帆立貝用咗黑松露同牛油聞落好香,而且食落好嫩滑好juice。另外兩款海鮮揀咗帶子同鮑魚,海鮮好新鮮鮑魚好彈牙,仲有啲蒜粒食落好惹味,旁邊仲有分子料理海鹽泡泡夾埋海鮮一齊食味道啱啱好。澳洲牛柳用咗3️⃣成熟嘅澳洲和牛🐮,牛柳好淋唔會食落有筋,另外配芥辣一齊食可以解油膩感,而且味道好夾,旁邊有櫻桃蘿蔔同食用花做點綴,如果覺得牛柳唔夠味仲可以點埋竹炭鹽一齊食。沙律煙三文魚再配上格陵蘭魚子醬夾埋意大利黑醋醬一齊食好開胃,旁邊粒龍珠果酸酸甜甜好好食。前菜用咗豆腐、唐心蛋、格陵蘭魚子醬、食用花,用匙羹溝埋一齊食好似鹹味豆腐花,魚子醬好鮮每粒都係口入面爆開。鵝肝多士鵝肝好厚好大塊,黃色嘅醬用咗秘製菠蘿而成🍍,另外中間白色嘅醬係手打忌廉,全部夾埋一齊食味道好夾,唔會搶咗鵝肝嘅味道。加拿大海膽炒飯炒飯一嚟到有好大舊加拿大海膽係飯上面,炒飯炒得粒粒分明,另外仲有蝦食落口感好豐富。昆布豆腐魚子湯昆布湯好特別,豆腐係一條條

鐵板海鮮二品

澳洲牛柳
沙律

前菜
鵝肝多士
加拿大海膽炒飯

昆布豆腐魚子湯
昆布湯好特別,豆腐係一條條平時都係一粒粒多,湯入面有魚子飲落唔會好鹹幾鮮甜。
是日甜品
雪糕方面有兩種口味有紫薯雪糕同豆腐雪糕🍦,兩隻口味食落都好濃郁,雪糕仲用咗食用花做製飾,而且仲有爆珠紅豆咬落去係口腔爆開好特別🫘。

麒麟啤酒🍻
啤酒用咗100%麥芽同第一道麥汁釀造而成,宜家仲做緊優惠買一送一。

2023-10-26