2018-07-20 171 瀏覽
同朋友慶祝生日,喺中環食完tea覺得唔夠喉。行行下去到名館,朋友又想食中菜fusion喎,咁就入咗去喇。入到去都唔駛等位,好快坐低,坐低就有好香嘅蕎麥茶飲,好鍾意呢隻香味,可以無限添飲。知道嗰度仲有得買佢嗰隻蕎麥茶,但都唔平,所以無買。叫咗個櫻花蝦炒飯,天山雪蓮湯,天鵝咁樣嘅紫薯點心,同埋最吸晴嘅甜品——食炸糊(其實係桂花糕,但整到麻雀咁樣)。炒飯好香好好味,足料又唔太油,好食。天山雪蓮湯好清甜,仲有湯料可以食,而且唔太貴,值得推介,紫薯點心就一般,食完都幾滯。麻雀甜品好靚,仲有張人民幣同美金,原來食得嘅,但冇味唔好食,d麻雀就係桂花糕嘅味道,冇乜特別。總結呢餐都有驚喜,食得滿足。

總結呢餐都有驚喜,食得滿足。