2016-08-24 134 瀏覽
是日朋友生日,因為佢鍾意食海鮮係openrice見到呢間好似幾有情調嘅蠔吧特登同佢來這裡慶祝 呢度既環境都幾舒服 坐窗邊仲可以望到街上的環境蠔吧~一眼睇晒有咩品種 我地叫左2人晚餐, 趁朋友去廁所, 我靜雞雞同店員講佢竟然可以破例比我轉個前菜做甜品 幫我寫"Happy birthday to XXX" 十分感謝!!第一個頭盤!! 就係一大盆seafood and oyster platte!! 好吸引!!!有4隻蠔, 4隻大蝦, 4隻翡翠螺同埋 4隻蜆~最欣賞係生蠔!! 款式係餐廳指定的,南非同澳洲的生蠔 每款2隻 比較大隻的是來自澳洲coffin bay,咸d,食到海水味~感覺新鮮!外型長身d既係南非生蠔,口感比較creamy, 同樣好其他海鮮都好新鮮主菜來了!這個Carbonara忌廉味香滑 芝士味不濃沒有油膩感~ 煙肉味突出 並沒有炸得好乾好脆是比較"清新"的carbonara 好大份的美國燒豬肋骨!! 外層烘得香脆 肉質不膩 肉味香濃 烤得恰度好處 配上新鮮炸好的薯條~份量大到吃剩左大半份~要打包~ XD最後就是甜品了! 朱古力黑碳球在碟的外圍好貼心 用朱古力幫我寫上了 ha
是日朋友生日,因為佢鍾意食海鮮

係openrice見到呢間好似幾有情調嘅蠔吧

特登同佢來這裡慶祝
呢度既環境都幾舒服 坐窗邊仲可以望到街上的環境
蠔吧~一眼睇晒有咩品種
我地叫左2人晚餐, 趁朋友去廁所, 我靜雞雞同店員講

十分感謝!!
seafood and oyster platte

外型長身d既係南非生蠔,口感比較creamy, 同樣好

其他海鮮都好新鮮
主菜來了!
這個Carbonara忌廉味香滑 芝士味不濃沒有油膩感~

煙肉味突出 並沒有炸得好乾好脆

是比較"清新"的carbonara
好大份的美國燒豬肋骨!! 外層烘得香脆 肉質不膩

肉味香濃 烤得恰度好處 配上新鮮炸好的薯條~

在碟的外圍好貼心 用朱古力幫我寫上了 happybirthday的字句!

這是外層是朱古力mousses 內心是vanila雪糕

配上表面的朱古力粉, 甜度適中~

口感好滑,好creamy!

整體來說 很滿意這晚餐!
生日
seafood and oyster platte