2017-11-08
話說小弟抽中某隻新股一手咁大把, 女朋友就唔中, 我有佢冇令佢心情更差, 梗係要帶佢食好野TUM返佢啦比位於荃灣既D間稻八既自制天掃羅吸引左上去邊玩邊食入到去幾有特色既佈置上到去, 諗緊叫238餐好, 定298餐好, 女朋友已經叫左人黎話要368餐, 我呆左下, 女朋友就話: 你明天起碼都幾千蚊橫財, 有咩所謂, 當下我已經唔可以出聲了美肌膠原花膠湯女朋友話要補返佢既美肌同心靈既空虛, 所以要再另加48蚊轉花膠湯底喎, 我已經唔可以出聲以下, 就話左OK, 但上枱又覺另外比D個48蚊又真係值喎, 個花膠湯好香, 飲落真係似老火花膠湯咁, 而且真係有花膠, 我覺得幾好喎Asahi&清酒+20蚊可以任飲Asahi, 出面飲一定唔得, 抵, 而且我地個SET有送清酒, 正呀喂飲品三個大雪櫃任你揀, 勁多選擇黑毛和牛大盛+海鮮原本仲為左每人要比368加一有D肉痛, 但食完D黑毛和牛真係治好我的肉痛, 因為真係好!好!食! 黑毛和牛心唔同既部位我地, 全部都好好味, 而我最LIKE係牛肩肉, 我要特登叫十碟牛肩肉比我自己食, D個牛味, D個口感, D個香味, 真係好難食到而海鮮拼盤都有唔少既海
我有佢冇令佢心情更差, 梗係要帶佢食好野TUM返佢啦
比位於荃灣既D間稻八既自制天掃羅吸引左上去邊玩邊食
美肌膠原花膠湯
Asahi&清酒
飲品
黑毛和牛大盛+海鮮
而海鮮拼盤都有唔少既海鮮, 都幾鮮甜下, 北寄貝熟真係比較少食, 都幾彈牙下;而蝦都幾大隻下, 幾新鮮
雞羊豬
邊爐自助吧
有唔少丸, 菜, 烏東, 響鈴等等既食物選擇
自炸天婦羅
好多唔同既食物比你可以自己整天婦羅, 都幾好玩, 食都幾好食, 但美中不足之處係佢教你點整既紙淨係講左不同食物要不同時間, 但我無煮開野, 我唔識喎, 所以有D食物我炸多左時間
刺身
因為食左唔少黑毛和毛既關係, 刺身只能蜻蜓點水式咁叫少少, 都幾新鮮下, 不錯
雪糕
有唔同味既雪米滋, 大腳板, 孖條, 但我當然最LIKE Dreyers啦!
總結黎講D個日式火鍋真係大滿足, 應有盡有, 而且食物質素好高, 雖然係比女朋友屈我比咁多錢, 但我地都食得好開心, 開心係冇價既, 可回頭!