2023-01-22
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝑀𝑜𝓃𝑔 𝒦𝑜𝓀旺角豉油街有好多食肆,見呢間拉麵店門面都幾有日本感覺,仲有個牌寫住【在這世間裡,我們唯 一做不到的事就係令你失望】,哈哈幾搞笑,即管試下。裡面的格局果然好似日本的拉麵店,拉麵 只專注做幾款,每個位有冰水自己斟,枱底有掛鈎掛手袋,感覺係可以一個人放工黎食的好地方☺️🌟特選拉麵 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 ($𝟭𝟯𝟱)我揀左豚骨濃湯,一大條火炙叉燒好邪惡不過真係好肥美好滿足,而且火炙過特別香 🌟人氣拉麵 𝗣𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 ($𝟵𝟴)朋友鍾意清淡少少,所以揀左清湯、味薄,果然好啱口味,有4大塊紫菜、3塊叉燒、粟 米、筍、一隻溏心蛋,好豐富,難怪係人氣拉麵 🌟牛肉可樂餅 𝗥𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝘃𝗹𝗲𝗲𝘀𝗸𝗿𝗼𝗸𝗲𝘁 ($𝟯𝟲)本身想叫蟹肉忌廉可樂餅不過賣晒,所以叫左比較傳統的牛肉可樂餅,熱辣辣,外脆內軟,裡面係滿滿的薯蓉同牛肉粒 🌟章魚小丸子 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗧𝗮𝗸𝗼𝘆𝗮𝗸𝗶 ($𝟯𝟬)總共6粒,食到粒粒章魚肉,配埋蛋黃醬、紫菜、木魚、燒汁,好有日本風味😁📍僕之拉麵𝐛𝐨𝐤𝐮 𝐧𝐨 𝐫𝐚𝐦𝐞𝐧旺角豉油街74號地舖
🌟特選拉麵 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 ($𝟭𝟯𝟱)
🌟人氣拉麵 𝗣𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 ($𝟵𝟴)
🌟章魚小丸子 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗧𝗮𝗸𝗼𝘆𝗮𝗸𝗶 ($𝟯𝟬)
📍僕之拉麵𝐛𝐨𝐤𝐮 𝐧𝐨 𝐫𝐚𝐦𝐞𝐧
旺角豉油街74號地舖