2023-07-04
銅鑼灣原來總統戲院樓上有間裝修好靚嘅泰國菜,經過見到幾靚就上去試吓。冬蔭公 - 個湯非常濃郁,d香料味好清香,酸酸辣辣好開胃,入面仲有勁多料,有2隻大蝦,隻蝦非常新鮮,爽口彈牙。燒豬頸肉 - 燒到外面有少少焦焦地嘅感覺,入面仲好juicy,點埋個辣汁食非常惹味。馬拉盞炒通菜 - 個菜炒得好香,個汁辣辣地,又唔算太辣,呢個菜送飯一流。蛋網蝦球炒金邊粉 - 個蛋網煎得好靚,一上枱已經比佢賣相吸引,入面d金邊粉炒得好香,條條分明,煙煙韌韌,入面都幾多配料,當然唔少得蝦啦,除咗個粉入面有蝦,外面仲有2隻大蝦,上面鋪滿蒜蓉,食落好惹味。鮮青檸特shake冰 - 原來比埋個shake shake盅,自己可以娛樂一番,飲落呢杯野酸酸甜甜,好醒胃。鮮芒果汁 - 飲落好香濃嘅芒果味,因為係全芒果汁,所以呢杯幾抵飲。