2024-01-14 18 瀏覽
今日我要同大家分享一個絕對值得一試嘅日式餐廳,就係【上户酒場】!佢嘅刺身盛配迷你烏冬同天婦羅吉列蝦丼喺味道同製作上絕對係用心經營,味道又好,質素又高,真係一定要試下!首先,我要讚賞佢哋對細節嘅追求。由你踏入餐廳嘅一刻起,你已經可以感受到佢哋對品質嘅堅持。精美嘅食具,整齊嘅擺設,一切都顯示出佢哋對日本傳統美學嘅尊重。刺身盛配迷你烏冬,真係一絕!新鮮嘅刺身,每一片都蘊含住日本傳統的風味。而迷你烏冬,軟滑有嚼勁,完美配搭刺身,令整個餐點更加豐富。天婦羅吉列蝦丼,口感絕對驚艷!酥脆嘅天婦羅蝦,外層酥脆內裡鮮嫩,配上鬆軟的白飯,每一口都是絕妙的享受。而丼飯上的唐揚,增添了一抹獨特的風味,令人回味無窮。【上户酒場】絕對用心製作,由食物到裝飾,都能夠感受到他們對日本傳統美食的熱愛。如果你對日本料理有興趣,絕對不能錯過這個餐廳。希望你食完之後都能夠同我一樣,對【上户酒場】讚好不停!快啲去試吓啦,絕對唔會令你失望!

2024-01-09