2021-10-27
今日同朋友相約食慶祝Halloween晚餐,我就揀咗呢間幾出名嘅西餐廳同朋友試下。呢間位於旺角嘅高層,一出lift就見到一幅咁靚嘅牆,真係好啱打卡。點知入到門口,更加驚喜,有好多波波燈喺天花板,好靚好有feel好彩我一早book定位,唔使排隊就入得,仲要係窗口位添一坐低店員就送上menu,首先係drink menu,左邊係紅白酒menu,右邊係mocktail and cocktail 嘅menu,特別嘅係會用ipad比客人睇到相,知道杯野飲係咩樣,幾貼心以下係halloween set menu但我地最尾冇叫到,因我我地想食嘅野個set冇包到,下次先再試下個set menu先以下係ordered food:Bitter $58呢杯mocktaik果然同ipad張相一樣咁靚,飲落係西柚嘅味,帶少少甘苦,但我覺得好好飲!又唔會太甜餐前包,熱辣辣,唔錯Nachos $98份量剛剛好,唔會太多又唔會太少,唔錯!送上黎係熱辣辣,好好味!Salmon steak $198想食三文魚所以就叫左份,煮得啱啱好,又多汁蒜香帶子意粉 $198辣辣地好開胃,唔錯!鴨髀Risotto $198 必食!超級好
好彩我一早book定位,唔使排隊就入得,仲要係窗口位添
以下係halloween set menu
以下係ordered food:
Bitter $58
餐前包,熱辣辣,唔錯
Nachos $98
份量剛剛好,唔會太多又唔會太少,唔錯!
送上黎係熱辣辣,好好味!
Salmon steak $198
想食三文魚所以就叫左份,煮得啱啱好,又多汁
蒜香帶子意粉 $198
辣辣地好開胃,唔錯!
鴨髀Risotto $198
必食!超級好味!勁多鴨髀肉絲,同cheese,仲有菇,味道好夾好好食!
店員仲勁貼心問洗唔洗煮耐啲淋啲,我話好,然後出到黎果然啱曬我口味,煮得啱啱好!
最後點少得halloween嘅驚喜甜品呢$128
好靚好啱打卡,驚喜嘅位係朱古力波入面嘅cake係每日都唔同。今次係抹茶cake