2023-09-15 30 瀏覽
喺尖東呢頭行完街,朋友話紅葉茶屋喺呢邊開咗分店,梗係要試吓啦。我要咗個和牛壽喜燒定食,有兩款前菜、麵豉湯、溫泉蛋、白飯一碗同埋最重要嘅主菜和牛壽喜燒。前菜幾開胃,麵豉湯唔鹹。和牛嘅份量都幾多,肥瘦適中,好香牛肉味,仲有雜菜、豆腐同菇,壽喜燒甜甜地,唔會太鹹,配埋白飯好好食。朋友要咗特盛黑麻油濃厚豚骨湯拉麵,都有兩款前菜。拉麵有好香麻油味。我食咗一片豚肉,好淋好香口。朋友話湯底好夠味,拉麵口感唔錯。嘢飲要咗熱忌廉抹茶拿鐵,估唔到有咁多忌廉係面,仲配埋石頭朱古力,好有feel。抹茶拿鐵比較甜,中意甜飲嘅要試吓。朋友要咗熱蜂蜜薑紅茶,聞落好香薑味。最後叫咗兩款甜品,白玉餡蜜暖暖哋好煙韌,紅豆泥都好有口感。抹茶蕨餅份量都幾多,食落清香,同黑蜜好夾。

朋友要咗熱蜂蜜薑紅茶,聞落好香薑味。