2016-05-20 435 瀏覽
因為巧合要去一次西營盤,諗唔到食咩見開舖幾光鮮就行左入去。感覺上係一間好企理GE冰室,地方好整齊,唔會地下濕,好怕果啲一地食物碎GE冰室,呢間係一間可以比人舒適感,悠閒慢慢坐慢慢HEA GE地方。一入去比個波板MENU吸引左,好鬼CUTE!! 食物都好多選擇,因為係晚飯時段,仲可以叫小菜食。叫左個從來都未試過GE滾水蛋,其實我好想試果個保衛耳牛肉汁架!! 個滾水蛋攪均左感覺似杯燉蛋味水,甜甜地好有特色。超級推介係招牌菜咖喱牛腩農夫包,個包烤得好脆,咖喱唔係辣係偏甜GE,牛腩好軟,唔會話太林,份量都好多,個包蓋好似多士咁,仲好細心驚你唔夠咖喱汁醒碟比客查上包道食,抵讚。小菜方面,個肉崧四季豆好有鑊氣,調味好正,豆豆好翠綠又爽口。無食到豆豆有渣。估唔到諗住冰室都係得西多士,雞肶果啲係招牌野,但呢道小菜都好掂。去冰室無理由齋食小菜GE,所以都叫左份公司三文治試下。份三文治好足料同好扎實,唔會甩左枝牙簽就成個分屍咁,生菜蕃茄果啲都好新鮮!!!

咖喱牛腩農夫包
肉崧四季豆