荃灣「大鍋口火鍋」我們一班朋友都經常幫襯,任食火鍋來講,這間食物的質量是幾好的!價錢又抵!款式都好多!每次也預先book位,人都幾多,但地方闊略,不會太逼。nice! 自選湯底有好多款!用料一點也不馬虎,喜歡清清地可㨂:皮蛋莞茜湯底;喜歡濃味可㨂:蕃茄薯仔豬骨湯底!湯底都好足料架!我自己有幾款比較喜歡的推介:「墨魚滑 」!好食!好彈牙!「花膠仔」!不錯!不錯!(Ps. 留意Maybe會成日走單),這款好多時要order第2次才有得食!一係就賣哂。「滑牛肉」!比肥牛好食!滑嫩的牛肉!「串蝦」!新鮮!有時D蝦重識郁架!「稻庭烏冬」!必食!原次必定會order 的!爽滑的麵條!正!(Ps. 留意這款maybe會成日走單)特別的配料:牛骨髓、青口、油炸鬼、豬粉腸,鵝腸(我自己不食,朋友話洗得好乾淨)......等!菇類,同蔬菜類都好新鮮!!有好亦有些不太好的,就是:牛栢葉切得太細,同太碎!,另外,雲呑也不太好食!豬肉丸,四寶丸都麻麻地!(個人意見)Ps :待應反應都幾快!食物來的速度也夠快!不用等好耐!讚!

我自己有幾款比較喜歡的推介:

墨魚滑 」!好食!好彈牙!
滑牛肉」!比肥牛好食!滑嫩的牛肉!
串蝦」!新鮮!有時D蝦重識郁架!

有好亦有些不太好的,就是: