2021-11-08
好耐冇來油溏食嘢,主要係因為油塘嘅餐廳選擇唔多,朋友介紹下來到呢間放題餐廳。我哋晚上8點入位,價錢$158加一,限時食到10點。可能係平日,所以看上去都比較冷清。環境都比較寛闊,我哋3個人安排坐大卡位,樓底都高,食物分佈於不同區域。烤肉類:韓式八爪魚,黑椒羊架、牛肋骨、牛舌、一口牛、五花腩、雞中翼、腸仔,紅腸,芝士場腸,雞柳扒,香茅豬扒、鯖魚、蜜汁叉燒、龍利樓、咖喱魷魚、青口。肉類醃得好入味,特別推薦牛舌、雞中翼、咖喱魷魚、蜜汁叉燒、牛肋骨蔬菜類:唐生菜、茄子、粟米、南瓜、洋蔥、雞髀菇、菠蘿、冬菇、金菇。特別推薦燒菠蘿,又甜又多汁。炸物類:網上話有炸雞中翼、麥樂雞、春卷、炸薯條、咖喱角,但唔知道係咪人少加上比較晏,我去到時都係剩餘少量炸雞中翼、炸薯條、咖喱角。熟食類:韓式豆角、韓式炒粉絲、蘿蔔牛筋腩、咖喱薯仔炆雞、花生炆豬手、薑醋豬腳薑,豬骨湯壽司類:三文魚刺身,加少量卷物,還有擺放一啲西式沙律及韓式前菜。甜品 : 雀巢雪糕 、 韓式雪條、啫喱。用$158食到咁多種類的食物,都覺不錯呢。適合一班朋友燒烤聚會的其中一個選擇,但限時2個鐘都不太足夠,食物還要燒,感覺比較趕。
烤肉類:
蔬菜類:
炸物類:
熟食類:
甜品 : 雀巢雪糕 、 韓式雪條、啫喱。