2020-05-10 210 瀏覽
今日食咗慈雲山地膽朋友推介嘅小店,鋪頭細細做街坊生意咁,本身以為係普通車仔麵啦,唔係太高期望,點知大錯特錯啊!$36一個三餸麵,有成14款唔同嘅麵底可以選擇,仲有差唔多50款餸任君選擇,選擇困難症嘅我樣樣都想試,揀到眼都花埋啊!最後揀咗食五香牛筋、鮮蝦雲吞、胡椒豬扒,再同朋友夾份叫咗兩款小食。嘩,唔係講笑牛筋非常入味又軟腍、豬扒大大塊仲幫你剪過、仲有雲吞入面嘅蝦都係大大隻勁正(佢仲可以外賣生雲吞同餃子添)!而小食方面,叫咗麻辣雲耳拼雞腎,凍食嘅,好麻好辣好香蒜味,係開胃小菜之選!另外仲叫咗一份炸豬腸,新鮮即炸嘅豬腸脆卜卜勁香口,仲要冇油益味,出乎意料之外咁好味啊!原來小區車仔麵都可以咁出色!朋友同返我講,呢間老闆之前有申請資助,然後全數捐出請學生食飯,係有良心嘅小店嚟,大家都要多多支持啊!

麻辣雲耳拼雞腎

炸豬腸