2006-12-30 16 瀏覽
凍冰冰最好就係打邊爐,而so far覺得打邊爐至抵都係長發大酒樓,任食任飲成人星期一至五每位58,假日加多十蚊,另每位收醬油8蚊(有過醬油bar可以任攞生熟蒜呀xo醬雞蛋等等)及湯底8蚊,八點半之後又每位平10蚊。任飲任食火煱當然唔好要求有好多海鮮貴嘢食,不過選擇其實都唔算太少,美國肥牛好多時都會幾靚吓架,有時見老豆叫啲鱔同魚雲都好好(有時都會唔靚),我覺得其實火煱料新鮮就得啦,長發火煱成日都好多人食,啲料turnover快,所以絕大多數時候啲料都新鮮。又雖然係任飲,不過啲飲品一啲都唔馬虎,啤酒就唔會有名牌喇,不過老豆話都飲得過,汽水就有樽裝可樂雪碧芬達忌廉,又有罐裝橙汁同百事,仲有嗰啲馬蹄水嗰啲選擇。因為抵食,我次次都要六點幾就去到,因為我次次坐低冇耐到七點就full哂,所以想食就要早啲到。