2019-09-13 3446 瀏覽
呢排依間餐廳好多人討論,你懂的🌕,咁啱經過又差唔多兩點就一於試下,因為兩點已經做下午茶👍🏻。下午茶餐最平由$20起,有好多款揀,有豬牛雞又可揀配粉麵飯等,混出唔同組合。我就要咗🐮T1加藤牛肉飯(細)($20),麻辣+$1,外賣又再加$1,個餐包麵豉湯/玄米茶/汽水。另外佢仲有好多小食俾你加配,例如薯餅蝦角薯棒等等,都幾抵食,我就加$6叫咗兩嚿K6爆脆蝦角,但外賣盒🥡又要另加$1。所以如無需要都係堂食好過,又可以嗌鍋物/鐵板,而且呢到係茶餐廳style,有人送餐,食完先出去比錢,而唔係快餐店嗰種。一夠兩點都多人入去食,所以外賣都等咗成十分鐘到。🐮牛肉同🍚飯嘅量其實偏小,但始終係下午茶嘛,其實個感覺同吉野X都幾似,但最唔同係加藤屋個牛汁有得揀辣度,我要咗小辣🌶。呢個汁真係勁正,撈飯一流,因為只係少少辣所以我完全食到,加上佢個辣汁好香,令到我愛上咗,即刻食哂成個飯。至於個爆脆蝦角🍤,就唔係好大嚿,亦都唔夠熱(應該唔關外賣事),但中間嘅蝦膠就勁足料,食到蝦肉,個醬又幾好食😋。整體嚟講都算幾唔錯,又抵,堂食可能仲好啲。總括嚟講,加藤屋嘅牛肉飯比我想像中好食,好食在嗰個辣汁🌶,非常惹味,小食亦都唔

總括嚟講,加藤屋嘅牛肉飯比我想像中好食,好食在嗰個辣汁🌶,非常惹味,小食亦都唔錯。下午茶價錢好抵,但其他時段都ok嘅,$4x-$5x。餐廳唔算好大,環境企理整齊,加上原來唔係快餐店嚟,有姐姐送餐,落單時佢哋都幾好禮貌😊,所以我絕對推介大家嚟試下,等多啲人幫襯,佢哋可以開多啲分店👍🏻。
2019-09-09
  • 加藤牛肉飯