2019-05-26
今日係同男朋友嘅紀念日,去完睇戲之後佢帶左我嚟呢間Sky726。呢幢野都好多餐廳,而Sky726就係呢幢野最高果層,上到去個環境好chill,加埋啲燈光,真係無揀錯地方!侍應好好咁安排左我地坐近窗嘅地方,仲可以睇住日落添。睇左一陣個靚景,都係要揀野食先。我地見佢都有個dinner set, 由前菜到甜品乜都有,但對我地嚟講有啲大份,所以我地都係散叫左四樣野。首先上嘅係煙三文魚沙律,個份量都唔少,三文魚感覺仲多過菜,食落都好新鮮,唔會係求求其其整嘅一碟。之後好快就上埋個蟹肉南瓜湯,個湯好綿,食得出好真材實料,一定用左唔少南瓜,而蟹肉都唔少架。等左再一陣我地揀嘅香煎帶子寛條麵伴煙紅椒汁都上埋。個帶子煎得好香口,忍唔住就食左佢先。而個寛條麵就好似佢餐牌講爽口,有厚度嘅。如果想煮得軟啲記得講俾侍應聽先。最後甜品我地揀左個72%朱古力心太軟,可能因為個朱古力夠濃,整出嚟唔會得個甜字,朱古力嘅味道都有出到嚟,算好出色。呢餐埋單五百幾蚊,我覺得物有所值,仲有靚靚風景睇,有機會可以試下!