2021-04-08
銅鑼灣出咗名多野食而且質素唔差,呢間坐落於Festival Wall 既一條小巷入面,入面有林林總總唔同款式既野食,而呢間裝修華麗而高級既餐廳完完全全吸引到我想踏入去食既感覺。呢晚我哋叫左四個菜式,分別係馳名既京滬香酥烤鴨,孜然小羊排,酥炸廣島蠔, 同新疆羊肉熗湯麵。份量都好多,兩人都好夠食😋首先係酥炸廣島蠔($198)呢個炸蠔做得好好食,佢既炸粉好簿而且蠔既尺寸都幾大隻,食落去,唔會乾而且有好多汁,加埋佢配既酸甜醬,令整體味道提升左,而且酸酸甜甜好開胃。第二係孜然小羊排($208)有好多食羊既朋友好著重羊既騷味,但初嚐羊既朋友又會因為羊既騷味而唔敢試,但呢度做得好好,完全拿捏到中間點,羊排充滿調味粉,完全令羊肉無陣騷味,而羊肉又充滿肉汁,完全唔覺得騷反而多左羊肉陣香味。第三新疆羊肉熗湯麵($88)呢個一上枱既時候已經飄散住好香既羊肉味,加上芫茜既點綴,可以減免小小羊肉既騷味,而呢個味道好有好北京既味道,羊肉味好濃,而湯都有濃濃既羊肉味,而麵底加上濃湯,羊肉味揮之不去,中意食羊既朋友一定要試下。最後係京滬香酥烤鴨($188)呢個係呢間店最馳名既食物,一定有相當既質素,烤鴨烤得十分香脆,
首先係酥炸廣島蠔($198)
第二係孜然小羊排($208)
第三新疆羊肉熗湯麵($88)
最後係京滬香酥烤鴨($188)
呢個係呢間店最馳名既食物,一定有相當既質素,烤鴨烤得十分香脆,皮肉分離,而且切得好簿,加上配埋6款既配料包住黎食完全係一個完美組合。首先大家可以將鴨皮沾糖既方式試吓,滿滿既油脂充滿口腔,再幾其餘鴨肉同配料包埋一齊食,口感岩岩好又唔會太油膩,大家好值得一試!
總體黎講呢間餐廳除左食物質素唔差,服務態度都好好,值得再戰!