2023-04-21
附近搵朋友食飯見到呢間主打台式臭臭鍋,就入黎試下。除咗臭臭鍋,佢有好多款台式一人鍋🍲 我同朋友嗌咗沙茶牛肉鍋同日式味增鍋。•ᴗ• 沙茶牛肉鍋 $109 配魯肉飯(+$16)•ᴗ• 日式味增鍋 配粉絲 $96•ᴗ• 牛肉片 $36•ᴗ• 大蝦拼青口 $38•ᴗ• 娃娃菜 $28•ᴗ• 凍豆腐 $28沙茶牛肉鍋湯底具有鮮咸味,唔會太辣🌶️ 日式味增鍋湯底溫和,甜甜地,好特別。一人鍋都幾多配料😯有肥牛🐂/豚肉🐖、牛丸、娃娃菜🥬、雲耳、金針菇、冬菇🍄豆腐、粟米🌽炸薯仔🥔炸枝竹、午餐肉🐷腸仔、鳴門卷🍥份量都唔細,好滿足!牛肉都有成十片🤣仲等我以為唔夠食加多咗份肥牛🐮另外嗌咗大蝦拼青口,青口好新鮮,蝦好大隻🦐🦐🦐粉絲、凍豆腐同娃娃菜吸索晒啲湯底,好正。魯肉飯個醬汁鹹甜夾雜,好惹味🤤•ᴗ• 涼拌小青瓜 $32•ᴗ• 鹽酥雞扒 $44•ᴗ• 酥炸花枝墨魚丸 $41•ᴗ• 鹽酥金針菇與冬菇 $40鹽酥雞扒炸得好香脆,雞肉好juicy🤤花枝丸好彈牙,好有口感🍡仲有炸冬菇!外脆內爽口🍄好有層次。涼拌青瓜酸酸地🥒好開胃解膩•ᴗ• 純茶茶八號 $30•ᴗ• 宇治鮮奶抹茶 $30茶八嘅係紅茶溝綠茶,好特別👍🏻宇治鮮
•ᴗ• 沙茶牛肉鍋 $109 配魯肉飯(+$16)
•ᴗ• 日式味增鍋 配粉絲 $96
•ᴗ• 酥炸花枝墨魚丸 $41
•ᴗ• 鹽酥金針菇與冬菇 $40
•ᴗ• 純茶茶八號 $30
•ᴗ• 宇治鮮奶抹茶 $30
茶八嘅係紅茶溝綠茶,好特別👍🏻宇治鮮奶抹茶好甘甜,唔會澀🍵