2017-01-15
三層芝士大啡菇堡,法式野菜,太陽蛋 $158菇呀🍄🍄💕,就係為咗依個菇堡先黎The Base食飯,果然無失望,個包大到,個啲大啡菇厚到🍄🍄,啲薯格多到,個餐一上時,蘋果乾簡直發放無限開心嘅光芒😍(唔好意思嚇親店員😂)·個菇堡做到非常有層次,上面包蓋(唔駛問啦😂),跟次係太陽蛋,再跟住三層大啡菇配醬汁,最後就係法式野菜配包。啲醬汁真係多到漏晒出黎!!😍·對於我個愛菜人仕黎講齋睇已經好滿足,個菇堡好適合同人些牙(share),一人一層包,對分啲菇同菜,好方便!·個包/堡應該有烘過?因為有啲脆⋯雖然話係太陽蛋,但個蛋黃係未熟晒嘅,你可以好似蘋果乾我咁,吉穿個蛋黃,等啲蛋黃汁慢慢慢慢流出黎,配個包食,簡直正呀😊👍🏻而個三層啡菇無得彈呀,每個啡菇上面都有一層厚厚嘅芝士,再搭有蕃茄粒同洋蔥粒再加醬汁,食落啖啖juicy ,一啲都唔輸蝕比其他肉類漢堡;但如果你夠貪心,可以好似蘋果乾咁,一啖過將所有擺落口:有蛋黃汁,啡茄,洋蔥蕃茄粒同醬汁,食落真係多種味道多層次,真係要幾滿足有幾滿足!💕💕💕
啲醬汁真係多到漏晒出黎!!😍