2023-08-14
住喺元朗嘅朋友仔極力推介呢間小店,原來依家銅鑼灣都要得食呀~ 主打各式各樣嘅日本刺身同壽司,另外亦有主食、小食等提供!地面有條樓梯走落去,掛滿燈籠好可愛,平日晚上都幾多人,無相等個可能要預先book位啦🙉壽司有好多選擇,要咗腐皮、玉子、玻璃蝦、鰻魚、馬刀貝、蟹足棒同牛油果~ 個人最推馬刀貝、玉子同腐皮,馬刀貝薄薄一片,唔韌而且好鮮甜,幾有驚喜、玉子超厚切,大到見唔到嚿飯,食落滑嫩,唔嚡口、腐皮包飯,甜甜地,配埋wasabi好好食哈哈😆火炙叫咗蟹肉棒、玻璃蝦同鰻魚,帶點焦香味,上面仲有一大pat醬,比起壽司更熱味、手卷都唔錯,勝在飯夠多,而且入邊好多醬,一定夠飽😂 不過飯嘅質素有啲偏差,火炙同手卷嘅飯好食過上面嘅壽司,但整體感覺都唔錯~ 幾鐘意呢度嘅軍艦,紫菜放咗一段時間都唔會變腍,食咗北寄貝沙律、蟹籽、粟米沙律、芝麻八爪魚同味付螺肉,全部都係偏濕潤,食完都唔覺得口乾,要揀推介嘅話真係會有選擇困難症,因為性價比好高,嗌晒佢就啱㗎啦👍🏻卷物都幾有特色,除咗要咗常見嘅加洲卷同吉列炸蝦之外,呢度仲有芒果三文魚!四小件上,適合同朋友仔share嚟食~ 加洲卷係蟹柳、青瓜同玉子,小朋友最愛、吉列炸
卷物都幾有特色,除咗要咗常見嘅加洲卷同吉列炸蝦之外,呢度仲有芒果三文魚!四小件上,適合同朋友仔share嚟食~ 加洲卷係蟹柳、青瓜同玉子,小朋友最愛、吉列炸蝦酥脆可口、芒果三文魚酸甜美味,唔錯唔錯🤤
另外要咗幾款小食,雜菜上枱時熱辣辣,香噴噴,炒得幾有鑊氣,建議加碗白飯嚟撈👉👈 麻醬冷麵溫度適中,麵條軟硬度啱啱好,配埋麻醬真係忍唔住一啖接一啖咁食、蟹籽沙律份量十足,好解膩、茶碗蒸嫩滑可口、最後以水信玄餅作結,滿足😌