2010-05-16
出品不過不失啦,價錢大眾化,港式食肆、港味都尚可以、算合格既 ~ 火煱同小食都幾好,但炒粉麵飯都平平或差 ~咖喱滑牛烏東煱,今次勁辣,連我都食到滿頭汗、一滴滴,勁刺激,牛肉又嫩又滑好味,仲有豆腐卜滑豆腐、生菜蘿蔔、金菇冬菇都一樣好味。如果可以用靚啲既烏東就更好喇,浸得耐太林又粉又熔,無彈牲,搞到要成日留意住時間,要食左烏東先 ﹗沙嗲牛肉炒公仔麵,差差差,味道一般、偏甜,公仔麵好多油、林劈劈 ~咖喱牛肉炒公仔麵,味道好過沙嗲炒公仔麵少少啦,都有啲啲辣味,但麵同樣又林又多油,我炒好佢百倍 ﹗咖喱牛肉炒飯,味道一般,但夠晒辣,不過好鬼濕呀 ﹗都話炒飯唔好用汁咯,要用粉咯,例如沙嗲粉、咖喱粉、黃薑粉咁,咁樣先會又香又乾身,唉。。。差 ﹗咖喱牛肉飯,嘩 ~ 超甜,勁多汁,好似撈湯咁,味道一般 ﹗冬陰功肥牛烏東火煱,我至愛,多料、份量夠、湯夠濃夠辣夠酸、明火熱辣辣。兩個烏東底、五六片肥牛、仲有豆腐卜滑豆腐、生菜蘿蔔、金菇冬菇。夠兩個人食,我咁大食剛好 ﹗沙嗲牛肉炒飯,好濕呀,用沙嗲粉代替汁應該會好啲,炒功無偷懶啦,啲飯一粒粒無黏埋一舊舊,味道偏甜,OK 啦 ~星洲炒米,味道可以、似豉油炒米、無咩咖
咖喱牛肉飯,嘩 ~ 超甜,勁多汁,好似撈湯咁,味道一般 ﹗
星洲炒米,味道可以、似豉油炒米、無咩咖喱味,啲蛋一舊舊,唔切絲都要係蛋花啦,無蝦仔、但多左魷魚,咁怪既。米粉炒得唔夠快、發過龍,搞到唔夠幼細同嚥哽。賣相好唔掂,正確應該全部切絲,叉燒、火腿、蛋、洋蔥、生菜、等等。
青炒時菜,香甜、新鮮、夠鑊氣,雖簡單、但好味 ﹗