2008-06-04
一大班人去食,有人請,不用俾錢的自助餐,正魚生/壽司︰有好多種,都新鮮,但唔知點解個櫃有一個透明膠的架阻住,高度剛剛好,上而下夾又要遞手太高(女士尤甚),下而上夾又會阻住。冷盤︰質素有點參差,生蠔一係就好細隻+有沙,一係又OK WOR,我個人食蟹腳就OK,但唔知點解個櫃又有一個透明膠的架阻住,高度剛剛好,上而下夾又要遞手太高(女士尤甚),下而上夾又會阻住。沙律︰全場一致認為三文魚通粉沙律好難食,好難得通粉好硬,三文魚好太軟,一個字"怪"熱盤︰因廚師成日唔見人,我就食唔到RIB同酥皮焗三文魚(真的好多都係魚)其他都OK吧,但個人認為冷盤好過熱盤甜品︰不太多,但OK,不過如果有文華餅店的CHOCOLATE CAKE仲好,哈哈其實可以坐咁耐,環境又OK,不太逼,不太嘈,服務OK,真的不錯,尤其是不用自己俾錢,仲OK!
其他都OK吧,但個人認為冷盤好過熱盤