2022-01-24
政府又有新措施,夜晚又禁咗堂食,但係都唔會影響到我要食好嘢嘅心情嘅,所以今日下午嘅時間就去咗灣仔嘅呢一間惠❤️呢一間餐廳主打都係omakase!全部菜式都係由廚師精心挑選當日最新鮮嘅食材去烹調!真係非常期待!Lunch time嘅時間有兩個套餐可以揀,我自己就揀咗可以有12件壽司嘅呢一個套餐!套餐仲包括左有前菜,茶碗蒸,甜品!非常豐富!有好多唔同款式嘅壽司都非常新鮮!而且賣相都好精緻好靚!全部一啖擺入口嘅時候都有一種好滿足嘅感覺!我特別鍾意嘅就係呢一個大拖羅😆呢一度嘅大拖羅真係非常肥美,好飽滿!油脂嘅味道真係融入口腔!非常滑溜!令人唔捨得沖淡嘅味道!另外都好特別嘅就係呢一個三文魚子壽司,呢度嘅三文魚子好大粒,而且鮮甜味好強烈!可以話係我食過最鮮甜嘅三文魚子!當然唔少得要講吓嘅就係呢一度嘅蜜瓜!作為甜品,呢一個蜜瓜真係非常清甜!真係好多汁好好食!