2022-04-14
我哋今次嚟到太子嘅一間粉麵舖,由太子站行3分鐘就到,超級方便😍我一個人去,所以淨係叫咗一碗粉麵同埋一杯豆漿⭐️墨魚丸牛筋紫菜米線我係叫外賣嘅,餐廳好細心幫我主動分咗湯,所以啲米線攞到翻屋企都唔會淰曬🤩粉麵嘅湯底係自動會跟腩汁湯底,好入味👍 餐廳好貼心跟埋醋包同埋辣椒油包,啱曬鍾意食酸辣嘅朋友餐廳嘅墨魚丸好特別,超大粒,唔但只見到大大粒墨魚之外,入面仲食到有馬蹄粒,所以好爽口,超好食餐廳好大方比咗兩塊超大舊牛筋,牛筋炆到好入味,炆得好淰,咬落去入口即溶,全部都係骨膠原🤩 師傅應該擺咗好多心機落去煮驚喜嘅係紫菜有跟湯,所以紫菜都好入味,一啲都唔會乾柴柴同埋好似啱啱滾水淥完冇乜味一餸同兩餸嘅價錢係一樣㗎🤩 三餸只係貴10蚊,啱曬三心兩意,又想試多啲餸嘅你🥰所有套餐都會跟埋油菜/ 魚皮/ 紫菜,所以真係好扺食值得一提嘅係餐廳用嘅外賣盒係牛皮紙盒,支持環保真係好扺讚👍餐廳嘅裝修風格係香港大排檔復古風,啲檯檯櫈櫈都好有心思揀過,打卡一流下次再去試下佢嘅雲吞麵先🥰
我一個人去,所以淨係叫咗一碗粉麵同埋一杯豆漿
⭐️墨魚丸牛筋紫菜米線
所有套餐都會跟埋油菜/ 魚皮/ 紫菜,所以真係好扺食
值得一提嘅係餐廳用嘅外賣盒係牛皮紙盒,支持環保真係好扺讚👍
下次再去試下佢嘅雲吞麵先🥰