2019-09-21 15 瀏覽
約咗朋友喺將軍澳行街, 突然見到呢間fusion東南亞菜, 價錢都幾實惠, 雖然只係七點鐘, 但餐廳已經坐滿人, 想必質素應該唔錯, 所以即刻決定要走入去食番餐。呢度嘅食物種類都幾多, 有飯、喇沙、檬粉、 串燒等等, 仲有雞翼、春卷、蔗蝦呢啲小食。 真係有好多選擇。雖然我哋只得兩個人, 但都嗌咗五樣嘢食, 再加兩杯飲品大家share。新張期間飲品做緊外賣買一送一優惠, 我哋分別叫咗 鮮果四季春茶同埋富士蘋果芝芝冰茶, 兩杯都唔錯 ,唔會太甜, 尤其是富士蘋果個杯好有蘋果香味。食物方面, 我哋就叫咗個廚師推介嘅馬來一品牛柳粒, 香茅雞翼, 串燒, 蝦春卷同埋蔗蝦。雞翼炸得好香脆, 串燒好味, 蔗蝦份量大好抵食, 由於呢度嘅蔗蝦係將條蔗完全包住,所以條蔗咬落仲有好多汁,好香甜可口, 頗有心思,值得一讚。喺收銀處嗰度仲有啲小玩具同埋糖果可以免費派發畀小朋友, 整體嚟講無論食物質素服務環境方面, 質素都唔錯, 下次一定會再嚟試下佢嘅喇沙同埋其他食物。