2016-12-10 1426 瀏覽
相比起韓式燒肉, 我更加鍾意日式烤肉,因為日燒更加細致,每塊肉既的大小、厚度等都有巧妙的區分,為食客帶來最佳口感, 今晚難得食YAKINIKU,一於食好D點左個牛小排, 係美國PRIME牛,除左飛禪牛之外,應該係店裏面最嫩,最香,口感最好的牛啦, 細緻的雪花紋路造就了它香嫩多汁的口感,經過店員大火烤制,夾一塊放入口中,汁水從肉中析出,香氣瞬間充盈口腔,回味無窮濃郁而有嚼勁, 油脂豐富質感柔滑。有口感,鮮嫩無雙,吾使點任何醬汁, 就已經品嘗到最純美的味道店員學曉我地燒之後, 我自己操刀,水準當然無店員咁好, 但有8成功力已經覺得自己好勁, 超額完成啦!!呵呵緬甸蝦, 一到枱,哇左一聲, 大過個手掌, 店員用左10分鐘時間幫我整燒, 燒好之后, 色澤鮮亮,味道鮮美無比,燒到恰到好處, 厚肉身而且肉質爽滑且口感強, 130隻果個吾錯, 絕對對得起價格,燒完一晚,,身上無任何燒烤後的殘留氣味,都無燒烤的烏煙瘴氣, 正!
相比起韓式燒肉, 我更加鍾意日式烤肉,

點左個牛小排, 係美國PRIME牛,除左飛禪牛之外,

店員學曉我地燒之後, 我自己操刀,

緬甸蝦, 一到枱,