2017-11-19 282 瀏覽
今次朋友帶咗我去食一杯屋,對呢度嘅牛真係依依不捨因為真係實在太好味。餐牌上面有好多各式各樣唔同嘅串燒,煮物,日本小食等等,你呢度我梗係要試佢嘅牛舌!先會送上兩碗牛舌嘅小食,未點餐先有嘢食實在吸引。先叫咗沙律同埋天婦羅,同軟殼蟹。軟殼蟹炸得外皮非常之脆,入邊既肉真係好多。唔會炸到縮埋一舊,為左減少油膩感隔離仲會有生菜可以伴上嚟食。另外牛油果沙律定牛油果好大粒,而且是配埋孩子非常之清新。另外天婦羅都幾多款,我哋叫咗雜菜因為嚟緊我會叫勁多牛食!另外叫咗串燒例如年糕,燒雞皮燒雞肉。呢度燒法用左炭火果然咩都唔同啲,仲會有炭香。我哋叫咗牛舌,一個係刺身牛舌,另一個係豆舌餐!超鍾意佢入邊除咗有湯之外仲會有飯同埋生藥可以撈埋一齊食,呢度嘅牛舌係香港入邊我食過最好食嘅,而且價錢亦都唔貴百幾蚊就有一份。最重要係燒得有炭香又有牛味,口感都唔錯。呢個叫若雞之黑燒,啲雞皮俾佢燒到黑哂佢又唔會食到濃味反而仲會有炭燒嘅香味,配合埋雞油喺口入邊爆出黎嘅感覺。出邊比較少食到!呢度嘅雪芭都好出色我哋就叫咗菠蘿同埋蘋果,甜品必叫呀!

先會送上兩碗牛舌嘅小食,未點餐先有嘢食實在吸引。

另外牛油果沙律定牛油果好大粒,而且是配埋孩子非常之清新。

另外天婦羅都幾多款,我哋叫咗雜菜因為嚟緊我會叫勁多牛食!

我哋叫咗牛舌,一個係刺身牛舌,另一個係豆舌餐!

呢度嘅雪芭都好出色我哋就叫咗菠蘿同埋蘋果,甜品必叫呀!