2020-04-26 1800 瀏覽
抗疫中,尋找「泰國」真味。泰爽甜是位於街市二樓,舖位細細個。泰國人煮理,非常有風味!提提大家,一定要訂位。一坐低,就嚟碟蝦剌身。嘩!好爽甜!🦐身再凍啲就仲perfect!再嚟多碟燒豬頸肉。有冇攪錯呀!咁鬼嫩滑架!點停口呀!燒燒吓,連碟雞都上枱嘞!炭燒味好濃!非常、非常之好食😋 Highly recommend!三味脆魚,師傅起魚肉&骨去炸。我朋友連魚骨都清埋!可想美味之程度!食食吓,老板娘放低碟好似狗史的物體係我枱面。喜愛食辣的人,可以試吓。生菜包住舊狗史,把辣味提升不少!唔用生菜,原來係冇咁辣架!鹽燒魚,雖然魚味比較淡,但真係好滑!燒牛肉沙律🥗⋯⋯朋友叫了半生熟牛,但我唔鍾意食太生的牛肉。下次我會叫佢燒熟啲俾我😅到呢一刻,我已經好飽,但食物仲上緊!努力食啦!蝦膠包皮旦,原來都幾夾喎!粉絲扇貝,呢個真係停唔到口!粉絲炒得dry & 辣辣哋,又嘢味,底下的扇貝居然勁鮮甜甜品....泰國名菜一定是芒果糯米飯!超好食,點解?因為佢哋糯米飯唔係死實實囉!一定要試吓!

再嚟多碟燒豬頸肉。有冇攪錯呀!咁鬼嫩滑架!點停口呀!

鹽燒魚,雖然魚味比較淡,但真係好滑!

到呢一刻,我已經好飽,但食物仲上緊!努力食啦!

蝦膠包皮旦,原來都幾夾喎!

蝦刺身
燒豬頸肉