2018-07-23 369 瀏覽
好耐之前食過一次定食8既刺身飯,嗰陣覺得幾失望,啲刺身完全唔新鮮。事隔一年再戰定食8,竟然愛上左佢今次我叫左岩鹽牛扒($48),芝麻雞翼($28),茶碗蒸($10),3樣都好滿意先講岩鹽牛扒,48蚊一個定食,包湯,前菜(中華沙律),一粒泡芙。個湯好好飲,落左白蘿白+三文魚肉(我估)+豆腐,個湯好鮮甜,我覺得比一般味噌湯好飲;中華沙律就冇特別;泡芙係爭鮮買到嗰款,做飯後甜品好正~岩鹽牛扒一生推,係完全煎好一塊牛扒再斬件上,雖然今次塊扒偏燶,但都無阻佢既美味點埋岩鹽食一係食到我停唔到口,好快就食哂一碗飯。芝麻雞翼又係冇得頂外皮炸到好脆,但又唔會乾爭爭,咬落啲雞肉仲好嫩,食落有少少辣一個人食哂3隻都冇難度。茶碗蒸係每我人生食過最滑既蒸水蛋!!!杯底仲有少少冬菇片&白果

點埋岩鹽食一係食到我停唔到口,好快就食哂一碗飯。
芝麻雞翼又係冇得頂
一個人食哂3隻都冇難度。