2020-10-06 957 瀏覽
呢間日本野係價錢唔算貴正路野 魚生飯 滑蛋豬排 饅魚飯都有以前有得任飲麵豉湯 夾菜不過宜家好似無左今次試左佢個饅魚蛋包飯 魚生飯 三文魚 同玉子燒所有食物都對得住個價錢但唔會話好出色咁不過佢性價比係高嘅但有個問題係 樓面人手明顯唔夠🙈
呢間日本野係價錢唔算貴

但唔會話好出色咁
不過佢性價比係高嘅

但有個問題係 樓面人手明顯唔夠🙈
2020-09-13 398 瀏覽
炸物全部都係油淋淋滑蛋豬扒飯好似皮帶咁硬,個天婦羅成舊都係油.....衛生程度欠佳,萬年毛巾抹檯,檯面不消毒就下一張新客坐 服務員態度唔講,根本間餐廳唔夠人手做嘢
炸物全部都係油淋淋
滑蛋豬扒飯好似皮帶咁硬,
個天婦羅成舊都係油.....
衛生程度欠佳,萬年毛巾抹檯,
檯面不消毒就下一張新客坐

服務員態度唔講,根本間餐廳唔夠人手做嘢
2020-09-13
2020-09-12 317 瀏覽
星期六放工跟一大兩小黎食個lunch,兩大兩小,等位...入座!入到餐廳,叫左兩個兒童餐,A6A7餐!明太子醬正常...雞肉仍然有雪藏味,接受唔到~滑蛋芝士豬扒..食唔到有芝士味,兒童餐不過不失!價廉物爭少少🤏⋯⋯如果唔介意味道,絕對係慳錢之選
2020-09-12
2020-07-10 409 瀏覽
好耐都無食呢間,入到黎先知原來依家無得再任添麵豉湯,椰菜果啲。出左啲新野,以前食都無呢啲款。我要左set壽司連一個迷你豬頸肉烏冬。前菜係海帶,覺得幾好食。麵豉湯我都幾鍾意飲,因為唔同普通無乜料既麵豉湯,佢係有啲類似三文魚肉係入面,所以會多左啲鮮味。壽司其實就相當馬馬地,味道無乜特別出色,但起碼唔會腥臭。個烏冬煲得太耐,過熟,唔好食,果半粒溏心蛋就幾好味,豬頸肉都幾好食,又夠淋,夠味。加錢既蝦中規中矩,唔係特別話好新鮮,但又未算係好差咁。蟹膏質素都一般,不過其實佢對得住佢個價錢既,一分錢就一分貨,都唔可以對佢抱太多太大期望。
好耐都無食呢間,
入到黎先知原來依家無得再任添麵豉湯,椰菜果啲。
出左啲新野,以前食都無呢啲款。

我要左set壽司連一個迷你豬頸肉烏冬。
前菜係海帶,覺得幾好食。
麵豉湯我都幾鍾意飲,
因為唔同普通無乜料既麵豉湯,
佢係有啲類似三文魚肉係入面,
所以會多左啲鮮味。
壽司其實就相當馬馬地,
味道無乜特別出色,但起碼唔會腥臭。
個烏冬煲得太耐,過熟,唔好食,
果半粒溏心蛋就幾好味,
豬頸肉都幾好食,又夠淋,夠味。

加錢既蝦中規中矩,
唔係特別話好新鮮,
但又未算係好差咁。

蟹膏質素都一般,不過其實佢對得住佢個價錢既,
一分錢就一分貨,都唔可以對佢抱太多太大期望。
2020-07-10 258 瀏覽
買外賣番屋企叫左個鰻魚飯連埋麵豉湯 (兜湯賣相超一般。。。條鰻魚都好大條 無骨夠送哂啲飯啲蛋鋪住喺飯上面可惜啲蛋唔夠滑 本身個蛋又無咩味啲飯都幾多有啲粟米粒 蕃茄仔 海帶咁雖然係紙盒 但係設計幾靚有種食便當嘅感覺個膠袋仲好厚實就算係外賣都唔會覺得好hea
買外賣番屋企
叫左個鰻魚飯
連埋麵豉湯 (兜湯賣相超一般。。。
條鰻魚都好大條 無骨
個膠袋仲好厚實
就算係外賣都唔會覺得好hea
外賣自取
2020-06-21 324 瀏覽
行完Logon隔離新開個legoland 去試下呢間餐廳 排隊都唔少人 學生居多 原來果陣仲有學生限定餐😉今次都唔貴 但如果等到下午茶($22起)就更抵啦蒜蓉牛油野菌帆立貝 $38 蒜香葱香夠而不死咸 比較深刻是金菇爽而易咬明太子雞排丼 $48 明太子加得份量剛好 提升食雞扒既戰鬥力溏心蛋爆左 普通啦 麵豉湯都幾多豆腐 前菜亦開胃日式海鮮天婦羅盛合 $58 天婦羅好壯觀 味道當然唔及天X 但都唔差喎 粉漿有味 內容亦豐富 有蝦 軟殻蟹 星鰻 特脆紫菜 茄子 黃秋葵 南瓜 我偷食左外婆個黃秋葵 南瓜同蝦 都好juicy 天婦羅蝦及醬油雞扒兒童餐 $48兒童餐竟然係最後黎既😂紅車外型夠吸引 份量亦唔少 蟹籽沙律🥗:湯圓妹獨愛蟹柳絲 其他大人KO紫菜蟹柳小卷:紫菜味不濃 但包覆不俗 易餵易咬醬油雞扒:都幾滑 但因係扒狀上 餵食就要自已起雞皮同整細件啲熊本熊布甸:湯圓妹是日最愛 蛋香十足 不會死甜菠蘿特飲 蜂蜜柚子茶 各$9跟餐半價既特飲 大大杯 味道都中規中矩既會再黎研究下午茶既
蒜蓉牛油野菌帆立貝

蒜蓉牛油野菌帆立貝
明太子雞排丼
日式海鮮天婦羅盛合
天婦羅蝦及醬油雞扒兒童餐
行行下屯市發現這個餐廳的😆原來佢係爭鮮既集團的🤣價錢相宜之款款都好吸引啊🙈主要食日本料理的💕仲有得加配小食☺️埋單超划算💰2人加埋只係$158就食到我最喜歡的鰻魚了‼️⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬鰻魚芝士蛋包飯($68)質素對得住價錢,性價比幾高🤤鰻魚大大條仲冇骨的啊~之前食過一間勁多骨😫最中意係鐵燒版令到炒蛋有焦焦地😆超好味🤪加埋醬汁撈飯,不經不覺就食哂🤣.蟹肉蟹膏丼飯($58)丼飯正常發揮,有蟹肉、帶子、蟹膏、三文魚同蟹籽😗份量都算多同鮮甜🙈物超所值👍🏻.🔸評分: 8/10💰人均消費: $100
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
鰻魚芝士蛋包飯($68)
蟹肉蟹膏丼飯($58)
🔸評分: 8/10
💰人均消費: $100
2020-05-15 203 瀏覽
帶眼鏡女接待員呼喝客人企埋一邊等量體溫進入,我遞單時又係呢位女接待員收單,佢目木表情,一手拎走張單,好似唔願招呼客人咁!!!估唔到第一次幫襯,亦都係最後一次幫襯!!!
估唔到第一次幫襯,亦都係最後一次幫襯!!!

2020-04-10 360 瀏覽
好耐無嚟呢間,但今次感覺啲嘢差咗以前有自助區可以任飲麵鼓湯、任食沙律菜、任裝白飯同任飲,但依家疫情關係只剩下水可任飲和洋風咖哩吉列牛扒定食$58套餐有豆腐麵鼓湯、海帶同主食。先講個湯太鹹又無乜豆腐。主食嘅牛排食唔到牛肉嘅味道,而且炸漿厚身,唔好食。反而咖哩就唔錯,小小辣再配半隻溏心蛋,送飯一流。補充: 先落單,食完才結帳,堂食加一。
好耐無嚟呢間,但今次感覺啲嘢差咗

和洋風咖哩吉列牛扒定食$58
補充: 先落單,食完才結帳,堂食加一。

2020-03-03 400 瀏覽
在附近工作完畢後,又到了下午茶時間,隨意選了這間在屯門錦薈坊內的定食8,慢慢嘆…先看餐牌,最先入眼的是這款(迷你豬軟骨黑蒜烏冬五貫),$48有五款壽司、一份豬軟骨黑蒜鳥冬、一份海帶小食及味噌湯,加些少錢添個凍的蜂蜜蘆薈茶,另外再添一份三文魚刺身(本人喜愛),看起來甚是豐富。食物整體質素有點參差-先講(迷你豬軟骨黑蒜烏冬五貫):五貫應該指五款壽司(三文魚、生干貝、北寄貝、玉子燒、鰻魚),吃起來算是不過不失,但三文魚偏淡味(迷你豬軟骨黑蒜烏冬)值得一讚豬軟骨非常軟淋,黑蒜湯頗香黑蒜味,流心蛋味道不錯亦有半流心,烏冬則一般(海帶小食)很滑口,無調味(味噌湯)味道有點酸,及用了硬豆腐,吃起來的感覺不是很好(三文魚刺身)相對欠佳,味道偏淡之餘,刀功亦欠奉,刺身底部的油脂紋未有切好,導致5塊的底部連在一起,需要咬斷(根)(凍蜂蜜蘆薈茶)個人覺得有些許偏甜,不過味道不錯

食物整體質素有點參差-
先講(迷你豬軟骨黑蒜烏冬五貫):
(海帶小食)很滑口,無調味
(味噌湯)味道有點酸,及用了硬豆腐,吃起來的感覺不是很好
(凍蜂蜜蘆薈茶)個人覺得有些許偏甜,不過味道不錯
迷你豬軟骨黑蒜烏冬五貫、三文魚刺身、蜂蜜蘆薈茶
2020-02-27
2019-12-19 496 瀏覽
其實之前上網睇到一直想食呢間,點知係屯門市廣場行過見到有定食8,就坐低左諗住試一試🥰因為平時都好仲意食日本餐,所以就叫左個滑蛋豬扒飯🍱有湯有沙津都只係$48咋,真係好抵食!我仲叫左份帝王蟹柳壽司食❤️我大愛🥰我幾仲意飲呢到既麥茶🍵唔會太淡唔會太濃,岩岩好!呢餐好滿足$66埋單 仲要食唔曬拎左個紙盒外賣拎返屋企食🙈平時好大食既我竟然都食唔曬,可想而知個份量係非常足!👍🏼下次會同男朋友一齊黎再幫襯🥢💕💑聽聞呢到下午茶仲平!三十幾蚊!下次我一定要試下😋😋
因為平時都好仲意食日本餐,所以就叫左個滑蛋豬扒飯🍱
有湯有沙津都只係$48咋,真係好抵食!
我仲叫左份帝王蟹柳壽司食❤️我大愛🥰
我幾仲意飲呢到既麥茶🍵唔會太淡唔會太濃,岩岩好!
呢餐好滿足$66埋單 仲要食唔曬拎左個紙盒外賣拎返屋企食🙈
平時好大食既我竟然都食唔曬,可想而知個份量係非常足!👍🏼
下次會同男朋友一齊黎再幫襯🥢💕💑
聽聞呢到下午茶仲平!三十幾蚊!下次我一定要試下😋😋
2019-11-17 486 瀏覽
今日收工係屯門逛咗陣開始肚餓,行下行下見到定食8,今晚就係到解決啦。原條星鰻炸蝦天婦羅丼。份量都幾多,天婦羅都幾脆口,有個流心蛋天婦羅,係日本試過一次,當然味道就差天共地啦迷你豬軟骨黑蒜烏冬配雜錦壽司。個烏冬就不過不失,豬軟骨都幾冧。不過啲壽司就爭啲啦,啲魚生略嫌太過暖身。(帶子反咗啊)明太子玉子燒。味道同口感都唔錯,口感熱辣辣夠蛋香又紮實,但明太子味唔係太出。不過唔緊要啦,我都係鍾意食玉子先叫。

2019-10-15
2019-10-31 352 瀏覽
定食8的下午茶唔洗30蚊就有,仲有湯有茶,麵豉湯可以自己去出面再加海帶。嗌咗個天婦羅飯丼飯,天婦羅啱啱炸起,熱辣辣好脆唔會冧油,都有好多件,好大碗,唔阿飽仲有得添飯。好食又平😋
2019-10-30 268 瀏覽
一入到你個阿姐已經叫我喺門口等左10分鐘一眼望到其實已經有六個位但係阿姐呢就鍾意等佢整完帶我地入去其中我哋落完order 佢又不停問係咪呢個個個開左五六張單,我食A2,啲咖喱一嚿嚿我係第一次見蛋包飯蛋似膠我朋友食雞排飯,雞排過度鹹,飯量又少,特飲,又好似未整好就拎出黎,之後仲要收25蚊服務費1.餐廳管理差,其實可以一個人收錢,一個人帶人入去2.食物完全劣食,咖喱一擺上黎 係一舊舊而唔係汁,我都幾驚訝
1.餐廳管理差,其實可以一個人收錢,一個人帶人入去
2019-10-30
2019-09-08 501 瀏覽
係市中心行完街就過黎呢度食下午茶。下午餐價格一般都係$2x,有雞扒加薯條、壽司等等,再加面類,另外比$10。我叫左天婦羅加配芝麻醬撈烏冬。雖然份量少,但下午茶來說已足夠。而且味道不錯,天婦羅炸得好鬆,烏冬好彈牙。唯一既不足係芝麻醬偏少,點天婦羅既汁都太少。但價錢和食物質素來說,真的性價比高。堂食的話,有茶可自己斟,都幾好飲。而全日meun 內的食物其實價錢都好相宜,例如有丼飯,,下次晚餐會再黎幫襯。